Naslovna // Kultura // Novi Upravni odbor i nove predstave

Novi Upravni odbor i nove predstave

U Gradskom pozorištu u Jagodini

Krajem prošle nedelje održana je sednica Upravnog odbora Gradskog pozorišta Jagodine na kojoj su izabrani novi članovi ovog rukovodećeg tela jagodinskog teatra.Za novog predsednika Upravnog odbora izabrana je Ljiljana Ristić, profesor srpskog jezika i književnosti gimnazije „Svetozar Marković” iz Jagodine koja je dugogodišnji saradnik Gradskog pozorišta Jagodin, a svoj doprinos dala je i kao lektor u predstavama ,,Kokoška” i ,,Tri Sorele”. Njen mandat, kao i ostalih novoizabranih članova Upravnog odbora, je četiri godine, dok upravnik Pozorišta i dalje ostaje već uveliko dokazani Vladimir Jovanović.

Doneta je i odluka i početku pripreme nove predstave namenjene deci koja će na Maloj sceni otvoriti narednu sezonu. Radi se o lutkarskoj igri koja se sastoji iz jednog čina pod naslovom ,,Pobuna vaspitnih mera” Srđana Živkovića, a u režiji Koste Ristića.

Valja dodati da je u toku i priprema predstave ,,Tri Sorele” afirmisanog dramskog pisca Stevana Koprivice koju režira, takođe poznati, reditelj Miloš Jagodić. Po tradiciji nova pozorišna sezona Gradskog pozorišta Jagodine počinje prvog četvrtka u oktobru, a čast da je otvori pripada upravo predstavi „Tri Sorele”. Kako nezvanično saznajemo od članova Uprave Gradskog pozorišta Jagodine moguća su i nova prijatna iznenađenja o kojima ćemo, verovatno, pisati u nekom od narednih brojeva našeg nedeljnika.

T.M. – B.Dž.
foto: A.Dobrosavljević

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .