Naslovna // Kultura // Objavljena knjiga “Izdavačka delatnost Narodne biblioteke u Jagodini 1980 – 2020”

Objavljena knjiga “Izdavačka delatnost Narodne biblioteke u Jagodini 1980 – 2020”

Predstavljeno je 178 knjiga koje je objavila jagodinska biblioteka. Autorke su bibliotekarke Marija Crnković i Danica Vuković-Stojković

Foto: TV Kopernikus

Nedavno je iz štampe izašla knjiga „Izdavačka delatnost Narodne biblioteke u Jagodini“. U njoj su obuhvaćena izdanja ove ustanove od 1980. do ove godine, a autorke su bibliotekarke, zaposlene u ovoj ustanovi Marija Crnković i Danica Vuković-Stojković.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini ove godine obeležava četiri decenije bavljenja izdavaštvom. U knjizi „Izdavačka delatnost Narodne biblioteke u Jagodini od 1980 do 2020“ objavljeno je 178 detaljnih prikaza svih knjiga koje je ova ustanova objavila u ovom  periodu. Autorke su na knjizi radile više od godinu dana, a svaki prikaz sadrži opis dela i biografije autora:

Autorke Danica Vuković-Stojković i Marija Crnković

-Autori izdanja biblioteke su poznati zavičajni književnici, priznati stručnjaci iz različitih naučnih i stručnih oblasti, kao i pojedini učenici osnovnih i srednjih škola. Objavljivanjem ove publikacije, želeli smo da ukažemo na značaj zavičajnog stvaralaštva koje se izdavačkom delatnošću afirmiše –rekla je Crnković.

-Uz sve bibliografske jedinice, date su ilustracije naslovnih strana publikacija. Na ovaj način, izdavačka delatnost Narodne biblioteke u Jagodini predstavljena je precizno, pregledno i sadržajno. Na budućim generacijama bibliotekara je da nastave tamo gde smo koleginica Marija i ja stale povodom nekog novog  jubileja izdavačke delatnosti –istakla je Vuković-Stojković.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini radi punom parom i od početka pandemije na usluzi je svim ljubiteljima pisane reči:

-Radimo ustaljeno od 8 do 19 časova. Pozajmna odeljenja nam normalno rade što najviše interesuje naše korisnike. Naravno, naši korisnici su u obavezi da se pridržavaju mera zaštite koje su propisane. Pozajmna odeljena, kako za odrsle tako i za decu obogaćena su novim naslovima –rekao je dr Marko Bojić, direktor Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Iz jagodinske biblioteke istakli su da, zbog situacije sa kovidom, nisu u mogućnosti da na prigodan način promovišu ovu značajnu publikaciju, ali napomenuli su da će i to upriličiti čim pandemijske okolnosti to budu dozvolile.  

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .