Naslovna // Kultura // Održan baletski spektakl Konstantina Kostjukova u Jagodini

Održan baletski spektakl Konstantina Kostjukova u Jagodini

Tokom večeri, izvedena su dela klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta, a publika je svako izvođenje Kostjukova i ostalih prvaka baleta Narodnog pozorišta u Beogradu nagradila burnim aplauzima

Kostjukov na sceni jagodinskog Centra za kulturu

Prvak baleta Konstantin Kostjukov održao je protekle srede, zajedno sa ostalim prvacima Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, koncert u jagodinskom Centru za kulturu “Svetozar Marković”. Koncert je održan u sklopu njegove oproštajne turneje tokom koje nastupa u gradovima i mestima širom Srbije.

Tokom gala koncerta, jagodinska publika je imala priliku da vidi delove najpopularnijih ostvarenja iz oblasti klasičnog baleta poput “Uspavane lepotice” i “Labudovog jezera”, neoklasičnog kao što je “Grk Zorba” i modernog baleta. Pre početka, koncerta Kostjukov je istakao da u svojoj karijeri ima mnogo trenutaka na koje je veoma ponosan:

-Ponosan sam na sve uloge bez obzira da li su one ostvarene u operi, drami ili baletu, jer maksimalno ulažemo sebe u to parče predstave i u tu priču koju treba da prenesemo publici. To je uvek veliki zalogaj i ne možeš da odvojiš da li je bila bolja ova ili ona uloga. U principu, svaka uloga je značajna jer sve je to galerija uspeha u našoj karijeri –rekao je Kostjukov.

Nastupi prvaka Baleta Narodnog pozorišta Beograda nagrađeni su burnim aplauzima

Ovo je njegovo četvrto gostovanje u Jagodini i, kako je rekao, rado dolazi u ovaj grad:

-Uvek rado dođem ovde zato što je uvek prijatno gledati punu salu. Prijatno je gledati i ljude koji poštuju umetnost kojom se bavim. Drago mi je da je ovde publika koja se razume u to –rekao je on.

Sa poznatim baletskim umetnikom, na jagodinskoj sceni, nastupili su i prvaci baleta Narodnog pozorišta u Beogradu: Bojana Žegarac, Igor Pastor, Mila Dragićević, Milan Rus i Olga Olćan, čija izvođenja su oduševila prisutne. Sastavni deo koncerta bio je i nastup baletskog studija “Perla” iz Jagodine. Posle završetka turneje, u okviru koje je do sad održano više od 200 koncerata, umetnika učekuju novi projekti na kojima će raditi sa svojom trupom.

Konstantin Kostjukov je rođen 1967. godne u Kijevu, u Ukrajini, gde 1987. godine dobija zvanje prvaka Baleta Teatra “Ševčenko” u Kijevu. U Baletu Narodnog pozorišta u Beogradu 1991. godine dobija angažman kao prvak, gde i sada radi kao v.d. direktora Baleta. “Don Kihot”, “Kraljica Margo”, “Šeherezada” i“Labudovo jezero” samo su neki od baleta u kojima je Kostjukov igrao. Gostovao je širom sveta, kako samostalno, tako i sa trupom, a za svoj rad dobitnik je i brojnih značajnih nagrada. Među njima je i priznanje “Pečat Narodnog pozorišta” koje je dobio 2019. godine i koje se dodeljuje za poseban doprinos životu i radu ove ustanove.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .