Naslovna // Kultura // Održan prvomajski koncert Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Održan prvomajski koncert Društva za kulturu “Kablovi” u Jagodini

Predstavilo se oko 100 učesnika različitih uzrasta, koji su izveli 12 koreografija. Koncert je imao i humanitarni karakter, jer se prikupljao novac za lečenje malog Koste Dimitrijevića

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalni prvomajski koncert Društva za kulturu „Kablovi“ održan je prošle subote, 30. aprila, na letnjoj sceni Izletišta „Potok“ u Jagodini.

Više od 100 članova predstavilo se publici izvođenjem 12 koreografija na tradicionalnom prvomajskom koncertu. Oni su su izveli igre koje su karakteristične za različite delove naše zemlje, a publika ih je posle svakog nastupa nagradila burnim aplauzima.

-Unazad više godina organizujemo ovaj naš prvomajski koncert. Osnivac Društva za kulturu „Kablovi“ je sindikat Fabrike kablova, odnosno oni koji su tamo radili u to vreme. Sindikat je svih ovih godina uz nas, a sindikat je taj koji se uključuje u organizovanje proslava 1. maja. Prvomajski koncert je postao tradicija, a ove godine ima i humanitarni karakter zato što u saradnji sa Crvenim krstom skupljamo finansijska sredstva za lečenje malog Koste Dimitrijevića. Nadam se da će se ljudi odazvati ovoj akciji i pomoći da naš Kosta ozdravi –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini.

Tokom programa, publici se instrumentalnim nastupom predstavio i mladi Stefan Dugalić. Društvo za kulturu „Kablovi“ ove godine obeležava i jedan značajan jubilej: 70 godina postojanja i uspešnog rada. Na leto, članovi „Kablova“ imaće brojne nastupe u zemlji i inostranstvu, a ova godišnjica biće krunisana i spektakularnim koncertom u decembru mesecu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .