Naslovna // Kultura // Održan šesti “Rok klan festival” u Jagodini

Održan šesti “Rok klan festival” u Jagodini

Salom se orili hitovi velikih svetskih rok imena, a sastavni deo ovogodišnje manifestacije bila je i promocija monografije o prvih pet godina festivala, koja je takođe privukla veliku pažnju

Susret generacija: nastupili su kako stariji, tako i mlađi izvođači

„Rok klan festival“, šesti po redu, održan je protekle nedelje 6. oktobra u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ovogodišnjim festivalom započet je drugi petogodišnji ciklus, a organizatori su se i ove godine potrudili da zadovolje ukus ljubitelja kvalitetnog rok zvuka. Na sceni su nastupili brojni domaći izvođači koji su izveli hitove velikih rok grupa kao što su „AC/DC“, „Deep Purple“, „Led Zeppelin“, „The Beatles“, „Queen“ i druge. Ove godine se obeležava i nekoliko jubileja koji su u veoma značajni, kako u domaćoj tako u stranoj rok kulturi, a to su: 50 godina od osnivanja festivala „Vudstok“, pola veka od premijere mjuzikla „Kosa“ Ateljea 212, isto toliko godina od pobede jagodinske grupe „Ponoćne lampe“ na Gitarijadi u Nišu i 45 godina od nastanka rok grupe „Klan“, te su se organizatori potrudili da publiku kroz muziku podsete i na taj period:

Sala je bila dupke puna

-Ono što je karakteristično za ovu manifestaciju je to što ulazimo u drugi petogodišnji ciklus. Prvi je završen i u ovom drugom koji traje do 2023. godine pomeramo priču malo unapred. Uvodimo mlađe aktere koji će zajedno sa nama da dele binu. Mislim da je ova manifestacija jako značajna za ovu sredinu. Bitna je za ljubitelje rok, ritam i bluz muzike, ali i za buduće generacije. Ono što je bitno je to da je festival lokalnog karaktera. Mi pričamo o našim dragim ličnostima, znamenitim za Jagodinu i nekim događajima i sve to provlačimo kroz muziku tadašnjeg vremena –rekao je Dobrica Bata Veselinović, predsednik Udruženja ljubitelja rok, ritam i bluz muzike u Jagodini.

Predstavljena je i monografija o prvih pet godina festivala

Sastavni deo ovogodišnjeg festivala bila je i promocija monografije o prvih pet godina „Rok klan festivala“, gde je u slici i reči predstavljen kompletan istorijat ove manifestacije. U foajeu Centra za kulturu „Svetozar Marković“ postavljena je i izložba fotografija sa prethodnih manifestacija, a istaknutim pojedincima i firmama uručene su zahvalnice za doprinos trajanju „Rok klan festivala“.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .