Naslovna // Kultura // Održan završni koncert OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Održan završni koncert OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Priređeni su vokalni nastupi, ali i solistička i orkestarska izvođenja na različitim instrumentima. Učenikom generacije proglašena je Milica Vulić, a najuspešnijim nastavnikom Đorđe Jovanović

Foto: TV Kopernikus

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Jagodini obeležila je protekle srede, na tradicionalan način, završetak školske 2021/2022. godine u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Tom prilikom, priređen je koncert učenika i nastavnika koji se sastojao od vokalnih nastupa i solističkih i orkestarskih izvođenja na različitim instrumentima poput klavira, gitare, violine i harmonike.

Takođe, dodeljene su i nagrade onima koji su se posebno istakli na takmičenjima. Učenikom generacije proglašena je Milica Vulić, učenica solo pevanja u klasi Marijane Davinić, dok je nagradu za najuspešnijeg nastavnika dobio Đorđe Jovanović. Od nastavnika, za posebne rezultate, posebno su nagrađeni: Ivan Blagojević, Gordana Grujić Milovanović i Marina Kanjova.

Direktorka Ljiljana Mileusnić Marković istakla je da je ponosna na đake, nastavnike i uspehe koje su postigli u prethodnom periodu.

-Ova školska godina je bila veoma uspešna. Naši učenici učestvovali su na 45 takmičenja i osvojili su 90 nagrada. To je zaista vredno pohvale i divljenja. Naši učenici i nastavnici su vredno radili i trudili se da postignu sjajne rezultate –rekla je direktorka.

Dan ranije, na istom mestu održan je i koncert takmičara, učenika koji su na minulim takmičenjima osvetlali obraz školi koju pohađaju, te je za roditelje i ostalu publiku priređen koncert koji se sastojao od onoga što su učenici izvodili na takmičenjima i za šta su nagrađeni.

Iz škole su istakli da će u periodu pred njima i dalje vredno raditi sa učenicima, te i da će se truditi da nastave sa tradicijom postizanja uspeha na takmičenjima širom zemlje.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .