Naslovna // Kultura // Održani “Susreti sela” u Donjem Račniku

Održani “Susreti sela” u Donjem Račniku

Događaju prisustvovao veliki broj ljudi, a sledeći „Susreti“ biće održani ovog vikenda: u subotu u selu Duboka, a u nedelju u Miloševu

Donji Račnik dočekao je KUD iz Šuljkovca

Kulturno-umetnička manifestacija „Susreti sela“, koja se godinama unazad tradicionalno održava u okolnim selima grada Jagodine, i proteklog vikenda privukla je veliku pažnju meštana. Protekle subote, održana je u selu Donji Račnik, čije kulturno-umetničko društvo „Đerdan“ je dočekalo KUD „Vladimir Stanojević“ iz Šuljkovca.

-Podržavamo manifestaciju „Susreti sela“. Tu nam mnogo pomaže Skupština grada Jagodine i trudimo se da tako očuvamo našu kulturnu tradiciju –rekao je Dragan Mladenović, predsednik KUD-a „Đerdan“ iz Donjeg Račnika.

-Radimo na očuvanju naše tradicije i naših običaja. Ničeg ne bi bilo da nije pomoći Skupštine grada Jagodine. Imamo dosta članova, najviše dece kojih ima oko 40, a tu je i folklor za odrasle –rekao je Viktor Jakovljević, član KUD-a „Vladimir Stanojević“ iz Šuljkovca.

Događaj privukao veliku pažnju

Dom kulture u Donjem Račniku bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a izvođači na sceni su dali sve od sebe kako bi u najboljem svetlu predstavili svu lepotu srpske tradicije kroz igre i pesme. Publika je nastupe mnogobrojnih izvođača pozdravila burnim aplauzima. Sledeća manifestacija biće održana već ovog vikenda. U subotu, 14. marta, u Domu kulture sela Duboka nastupiće ekipa domaćina i gostujuće kulturno-umetničko društvo iz Bukovča. Naredne večeri, „Susreti sela“ biće održani u Miloševu čije kulturno-umetničko društvo će dočekati KUD iz Glogovca.

Organizator događaja je Centar za kulturu „Svetozar Marković“, a pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Jagodine.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .