Naslovna // Kultura // Održano autorsko veče Bore Blagojevića u Jagodini

Održano autorsko veče Bore Blagojevića u Jagodini

Tokom večeri, govorilo se o autorovom stvaralaštvu, čitana je njegova poezija, a predstavljena je i njegova nova knjiga „U košulji nosim mesec“

Snežana Bihler, Bora Blagojević i Mile G. Lazarević tokom promocije

Literarni opus pesnika iz Ćuprije Borisava Bore Blagojevića predstavljen je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Borisav Bora Blagojević rođen je 1954. godine u naselju Ravna Reka, u opštini Despotovac, a živi i stvara u Ćupriji. Pisanjem poezije bavi se više od 40 godina, a njegove pesme zastupljene su u brojnim zbornicima i prevedene na nekoliko jezika. Nedavno je iz štampe izašla njegova nova knjiga „U košulji nosim mesec“, koja je takođe predstavljena publici te večeri, a u kojoj se nalaze pesme ovog autora na srpskom i nemačkom jeziku:

-Na njoj sam radio oko godinu dana. Prevod je uradila jedna pesnikinja koja živi i stvara u Beču koja je prevela sve te pesme na nemački jezik. Ona mi je prevela i dve knjige koje su štampane u Italiji. Jedna je štampana na srpskom i italijanskom, a druga samo na italijanskom jeziku. I ove godine sam bio u Rimu na promociji tih knjiga i dodeli nagrada i priznanja –istakao je Blagojević, čije su pesme nagrađene brojnim priznanjima, a na čije stihove kompozitori pišu muziku.

Tokom promocije, o autoru i njegovom stvaralaštvu govorili su predsednica Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini Snežana Bihler, kao i književnici Mile G. Lazarević i Miomir M. Lakićević. Pored Blagojevića, stihove iz njegovih knjiga pred brojnom publikom čitali su Nenad Nikolić i Kristina Bigić Makić.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .