Naslovna // Kultura // Održano poetsko veče u jagodinskoj biblioteci

Održano poetsko veče u jagodinskoj biblioteci

Tokom večeri, jagodinski pesnici čitali svoje stihove uz muzičku pratnju, a nastupio je i hor jagodinskih izviđača “Sićani slavuji”

Darina Terek, Miroslav Damjanović i Kristina Bigić Makić

Poetsko veče održano je proteklog četvrtka u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini.

Publici su se svojim stvaralaštvom predstavili jagodinska pesnikinja Kristina Bigić Makić, kao i Miroslav Damjanović, pesnik koji živi u Jagodini, a koji je rodom iz Peći na Kosovu. Oni su nam i rekli šta je to što ih inspiriše za stvaranje:

-Obično dok sam živeo na Kosovu kao klinac, gde sam proveo mladalačke dane, najviše me je inspirisala ljubav prema otadžbini i devojkama. U  poslednje vreme, pišem malo ozbiljniju poeziju koja se tiče Kosova. To mi je najveća inspiracija, ta rodna gruda i nostalgija za svim tim čega nema među nama. Pitam se da li ću imati prilike da posetim opet sve one svetinje tamo dole i svoj kraj gde sam rođen –rekao je Damjanović.

-Odrasla sam u umetničkoj porodici. To je nekako i pokrenulo to stvaralaštvo kod mene. Smatram da je pisanje poezije moja nasušna potreba. Uglavnom inspiracija dolazi spontano i tada osetim emotivni naboj koji moram da pretočim u reči. To je moja alternativa da bezbrižnije koračam kroz život –istakla je Bigić Makić.

Dok su pesnici čitali svoje stihove, na gitari ih je pratio poznati jagodinski muzičar Goran Ćine Stevanović, a sastavni deo događaja bio je i nastup hora jagodinskih izviđača “Sićani slavuji”. Događajem je moderirala poznata jagodinska umetnica Darina Terek, a iz biblioteke najavljuju da će i u nastupajućem periodu i dalje organizovati slične događaje za sve ljubitelje umetnosti i kulture.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .