Naslovna // Kultura // Otvaranje izložbe “Oblikovno i idejno u figuri i apstrakciji – skulptura iz Zavičajnog muzeja Jagodina”

Otvaranje izložbe “Oblikovno i idejno u figuri i apstrakciji – skulptura iz Zavičajnog muzeja Jagodina”

Biće otvorena u četvrtak, 22. februara, u 19 sati u galeri Zavičajnog muzeja u Jagodini. Autor je dr Branislav Cvetković, muzejski savetnik i istoričar umetnosti, a publika će moći da je pogleda i tokom marta meseca.

Izložba „Oblikovno i idejno u figuri i apstrakciji – skulptura iz Zavičajnog muzeja Jagodina“ biće svečano otvorena u četvrtak, 22. februara, u galeriji Zavičajnog muzeja Jagodina sa početkom u 19 sati.

Autor izložbe je muzejski savetnik i istoričar umetnosti dr Branislav Cvetković. Kako se navodi saopštenju na zvaničnom veb sajtu, izložba je zamišljena kao susret publike s muzejskom građom koja ranije nije bila izlagana, ali i sa onim delima koja predstavljaju dragocena ostvarenja više značajnih stvaralaca te umetničke grane. Biće predstavljeno 40 odabranih skulptura koje odražavaju različite stilske pravce u umetnosti, kao i događaje iz istorije Srbije, Jugoslavije i Balkana, otkrivajući širok spektar vajarskih tehnika i korišćenih materijala.

Postavku će publika moći da posećuje i tokom marta meseca. Inače, radi se o prvoj izložbi Zavičajnog muzeja Jagodina u 2024. godini, koja je ujedno i godina jubileja, pošto će u septembru biti obeleženo 70 godina od njegovog osnivanja.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .