Naslovna // Kultura // Otvorena izložba “Mali format ULUPUDS-a” u Jagodini

Otvorena izložba “Mali format ULUPUDS-a” u Jagodini

Izložba sadrži 42 dela rađena različitim tehnikama, a u Jagodini će za posetioce biti otvorena do šestog septembra

Dela su tematski različita, a i rađena su različitim tehnikama

Tradicionalna gostujuća izložba pod nazivom „Mali format ULUPUDS-a“ otvorena je od 14. avgusta u Centru za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ova izložba, koju je organizovala Slikarsko-grafička sekcija Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), od maja meseca ove godine obilazi osam gradova širom Srbije, a trenutno je u Jagodini. Na zidovima foajea Centra za kulturu „Svetozar Marković“ ljubitelji umetnosti mogu videti tematski različite radove uokvirene malim ramovima, a koji su rađeni različitim tehnikama: od ulja na platnu, preko akvarela i grafike, pa sve do kolaža, mozaika i fotografije:

-Reč je o radovima koji ne treba da pređu dimenzije 30×30. Kad se radi o tako malom formatu, reč je o jako intimnim, interesantnim i, čini mi se, ličnim delima. U okviru ove postavke možemo videti 42 rada, 42 likovne poetike i tehnike i to je stvarno nešto dragoceno. U ovom trenutku kada su i ta strukovna udruženja nekako pogođena tom epidemijskom krizom, najmanje što možemo da učinimo, kao ustanova kulture, je da ih podržimo i da im damo prostor –rekla je Marija Vulić, urednik likovnog programa Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Interesantna je i činenjica da svi posetioci imaju prilike da glasaju za omiljeni rad, a na poslednjoj izložbi koja će biti održana u galeriji „Singidunum“ u Beogradu, sabiranjem glasova biće proglašen i pobednik po oceni publike. Izložba u Jagodini za sve posetioce biće otvorena do šestog septembra.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .