Naslovna // Kultura // Otvorena izložba slika Marije Simić u Jagodini

Otvorena izložba slika Marije Simić u Jagodini

Za sve ljubitelje likovne umetnosti, u galeriji “Srećko” Književnog kluba “Đura Jakšić” izložba će biti otvorena do 20. juna

Foto: TV Kopernikus

Samostalna izložba radova slikarke i astrologa iz Beograda Marije Simić pod nazivom „Mi smo kreatori! I to moćni univerzum sluša!“ otvorena je proteklog četvrtka u galeriji „Srećko“ Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Marija se slikarstvom bavi još od osnovne škole i umetnost ju je oduvek zanimala. Posle nekoliko grupnih izložbi, na red je došla i njena prva samostalna prezentacija radova koja je nedavno otvorena u galeriji „Art na sprat“ u Beogradu. Izložbom u galeriji „Srećko“ Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini, kroz 16 slika različitih veličina rađenih tehnikom ulja na platnu, ova umetnica želi da predstavi jedinstven i kreativan spoj različitih sfera svoje inspiracije. S obzirom na to da se bavi astrologijom, ona je i najviše nadahnjuje za rad:

-Astrologija me je dovela do slikarstva. Vrlo je moćna, apstraktna i duboka. Ima dosta psihologije i mitologije. Mi nju zapravo živimo i to je vrlo izraženo na mojim slikama. Ženski princip i žene su dosta izražene na mojim radovima, one me takođe dosta inspirišu –rekla je umetnica.

Izložbu u Jagodini otvorila je arheolog Sonja Perić, koja je opisom njenih slika i načina rada, prisutne detaljnije upoznala sa njenim stvaralaštvom. Marija neprekidno stvara i ima velike planove što se slikarstva tiče, a izložba u ovoj ustanovi kulture za sve ljubitelje likovne umetnosti biće otvorena do 20. juna.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .