Naslovna // Kultura // Popust u jagodinskoj biblioteci od 15. do 30. aprila: Cena članarine 300 dinara

Popust u jagodinskoj biblioteci od 15. do 30. aprila: Cena članarine 300 dinara

„Važno nam je da broj korisnika usluga naše ustanove raste, kako bi pomoću knjiga prebrodili ove teške dane“ rekao je bibliotekar Milun Vasić

Foto: TV Kopernikus

Već godinama unazad, Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini nekoliko puta godišnje organizuje akcije sniženja cene članarine u visini od 40 odsto. Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, od 15. do 30. aprila, cena godišnje članarine iznosiće 300 umesto tradicionalnih 500 dinara. Za taj iznos, svim ljubiteljima pisane reči za korišćenje biće dostupan kompletan književni fond jagodinske biblioteke koji broji više od 100 hiljada knjiga različitih žanrova:

-Nama je jako važno da broj korisnika Narodne biblioteke kontinuirano raste, pa i u ovim uslovima pandeije. Mi smo uspeli da na neki način blago održimo i povećamo broj članova ovim akcijama. Upravo je to i cilj: da što više Jagodinaca postane član naše biblioteke i da pomoću knjiga prebrodi ove teške dane –rekao je bibliotekar Milun Vasić.

Čitaoci i dalje najviše traže dela Nore RobertsJua Nesbea i Harlana Kobena. Međutim, primetan je i porast interesovanja za literaturu koja pripada žanru popularne psihologije:

-To su knjige koje možda pomažu ljudima u doba pandemije da se izbore sa svojim strahovima i sa svojim frustracijama, tako da se mi trudimo da izađemo u susret nabavkom knjiga tog kalibra –rekao je Vasić.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ od početka pandemije korona virusa posluje u skladu sa epidemiološkom situacijom. Pored standarnog rada sa korisnicima i pozajmljivanja knjiga, iz jagodinske biblioteke su istakli da su trenutno posvećeni objavljivanju novih knjiga zavičajnih pisaca, a radi se o novim delima Slavice Đurić Sedlarević i Dušanke Dragosavac koje će uskoro izaći iz štampe. Takođe, rade i na internet servisu koji će omogućiti Jagodincima da usluge Narodne biblioteke koriste i od svoje kuće.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .