Naslovna // Kultura // Predstava “Svinjareva tajna” osvojila četiri nagrade

Predstava “Svinjareva tajna” osvojila četiri nagrade

Ova predstava Gradskog pozorišta Jagodina je, od strane publike, proglašena trećom najboljom na festivalu u Smederevskoj Palanci. Matiji Milanoviću dodeljena je nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je specijalna nagrada „Jovana Marković“ za glumačko ostvarenje pripala Anastasiji Konstantinović. Predstava je dobila nagradu i za najbolji kostim

Foto: Petar Mitić

Dečija predstava „Svinjareva tajna“ Gradskog pozorišta Jagodine, igrana po tekstu Miloša Miloševića Šike, a u režiji Petra Mitića osvojila je četiri nagrade na nedavno završenom 15. po redu Festivalu „Vragolaste pozorištarije“ u Smederevskoj Palanci, koji je održan od 14. oktobra do prvog novembra.

Više od 600 mališana gledalo je predstave, te je imalo i priliku da ocenjuje njihov kvalitet. Ove godine, prema njihovoj odluci, treće mesto pripalo je predstavi „Svinjareva tajna“, sa prosečnom ocenom 4,56. Prvo mesto, sa ocenom 4,75 osvojila je predstava „Kako je pobeđen strašni razbojnik Balačko“ Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić“ i Trsteničkog pozorišta, dok je drugo mesto, sa ocenom 4,66, pripalo predstavi „Miš maus kuća haus“ Centra za kulturu Požarevac.

Po odluci stručnog žirija, koji su činili predsednik Miloš Mirčevski i članovi Nevena Miljković i Tijana Jozić, predstava je osvojila još tri nagrade: za najbolju glavnu mušku ulogu, koja je pripala Matiji Milanoviću za ulogu princa Lepomira, najbolji kostim i specijalno priznanje „Jovana Marković“ za glumačko ostvarenje koje je otišlo u ruke Anastasije Konstantinović za ulogu Sluškinje.

Zbog epidemiološke situacije, festival je ove godine održan u „onlajn“ formatu, a učestvovalo je šest pozorišta. Festival su zajedničkim snagama organizovali tamošnji Kulturni centar i kolektivi tamošnjih osnovnih škola sa svojim učenicima. Pokrovitelj je bila Skupština opštine Smederevska Palanka.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .