Naslovna // Kultura // Predstavljena poezija Miroslava Mitrovića u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini

Predstavljena poezija Miroslava Mitrovića u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini

Brojni autori čitali su dela iz njegove prve zbirke, a priređen je i muzički program. Događaj je privukao veliku pažnju javnosti

Foto: Toni S. Stojanović

Miroslav Mitrović, pesnik iz Miloševa, predstavio je svoju prvu zbirku pesama „Doživljaj života“ proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Mitrović se tokom celog svog života bavio različitim poslovima, ali tek u penzionerskim danima posvetio se pisanju. Na tom polju, izuzetno je aktivan, a član je i Književnog kluba „Dušan M. Dačić“ u Bagrdanu. Pesme su mu objavljivane u brojnim zbornicima, a za svoje radove dobio je i nekoliko priznanja.

-Pišem od 2015. godine. Najviše pišem o deci, sebi, unučićima, selu, poljoprivredi… Mnogi ne mogu da veruju da to izlazi iz mene. Omiljena pesma iz zbirke mi je „Srbin“, ali i jedna koja je posvećena izbeglicama. Za pisanje me uglavnom inspirišu lepe stvari. Kada dođem ovde, volim da se čuje nešto veselo i lepo, a ne tužno i zbog toga tako i pišem –rekao je autor.

Tokom promocije, autorova književna dela čitali su: Dragica Matejić ŠrederMalina PavlovićSvetlana Milijana Nikolić i Žiža Tanasijević i Stefan Dugalić. U muzičkom delu programa, pored Dugalića, nastupio je i poznati jagodinski kantautor Duško Dimitrijević EndžiZdravko Sretenović, predsednik Književnog kluba u Bagrdanu, tom prilikom uručio je i zahvalnicu Mitroviću, što je pozdravljeno burnim aplauzima.

Književni klub „Đura Jakšić“ nastavlja sa svojim aktivnostima. U četvrtak, 22. septembra, sa početkom u 18 sati, filologu i dr-u Golubu Jašoviću biće uručena tradicionalna nagrada „Živojin Pavlović“ za 2021. godinu. Ova ustanova kulture prestižnu nagradu dodeljuje za ostvarene visoke domete u proznom stvaralaštvu od 2002. godine.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .