Naslovna // Kultura // Premijera predstave “Hapšenje sa predumišljajem” u Jagodini: Aplauzi za komičnog policajca

Premijera predstave “Hapšenje sa predumišljajem” u Jagodini: Aplauzi za komičnog policajca

Tekst je pisao glumac i pisac iz Šida Cvetin Aničić, dok režiju potpisuje glumac i reditelj Petar Mitić. Ulogu policajca u ovoj monodrami igra Bojan Miloradović

Foto: TV Kopernikus

Predstava „Hapšenje sa predumišljajem“ jagodinskog pozorišta „Veliki teatar“ premijerno je izvedena protekle srede u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u ovom gradu.

Tekst je pisao glumac i pisac iz Šida Cvetin Aničić, dok je režiju potpisao glumac i reditelj Petar Mitić. Glumcu Bojanu Miloradoviću, koji tumači lik komičnog policajca, ovo je treća monodrama. Iako su one znatno zahtevnije od klasičnih pozorišnih komada sa nekoliko glumaca na sceni, njemu su pripreme predstavljale veliko zadovoljstvo.

-Izuzetno je bilo lepo raditi na ovom tekstu iz dva razloga. Prvi je taj što je tekst pisao glumac koji je i igrao tu predstavu, tako da je na najbolji način predstavio sve te probleme kojima se bavi ovaj tekst. Druga stvar je ta što je ovu predstavu režirao takođe glumac, koji me je svojim znalačkim umećem, vodio ovih mesec i po, dva. To je Petar Mitić. Nadam se da smo uradili dobru stvar i da ćemo na jedan drugačiji i posebniji način da obradujemo našu publiku –rekao je Miloradović.

Reditelj predstave Petar Mitić istakao je da mu je rad na ovoj predstavi bio vrlo izazovan i interesantan.

-Meni je ovo prvi put da režiram monodramu. Specifičan je žanr u pitanju i vrlo je interesantno pronaći razloge u samom tekstu, tražiti logičnosti zašto je on tu, na tom mestu, u tom trenutku. Interesantno je i to što sam tekst ne dozvoljava improvizaciju ni u jednom trenutku –istakao je Mitić.

Inspicijent je bila Nina Nikolić, dok je za ton i svetlo bila zadužena Anja Pavlović. Predstava je po završetku nagrađena burnim aplauzima brojne publike. Iz uprave pozorišta istakli su da će predstava i dalje biti na repertoaru, ali i da su već dobili poziv da je odigraju u Strumici, u Severnoj Makedoniji. Podršku u realizaciji predstave, „Velikom teatru“, pružila je i lokalna samouprava grada Jagodine.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .