Naslovna // Kultura // Premijera “Skapenovih podvala” 28. oktobra u 20 sati

Premijera “Skapenovih podvala” 28. oktobra u 20 sati

Predstava će se igrati po tekstu Molijera, a u režiji Tome Trifunovića. „Publika će na osnovu scenografije i kostima moći da pročita poruku predstave“ rekao je Vladimir Jovanović, upravnik Gradskog pozorišta Jagodine

Foto: Facebook stranica Gradskog pozorišta Jagodine

Nova predstava Gradskog pozorišta Jagodine „Skapenove podvale“ premijerno će biti izvedena u četvrtak, 28. oktobra, sa početkom u 20 sati, u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Predstava će se igrati po tekstu Molijera, a u režiji Tome Trifunovića. Upravnik Gradskog pozorišta Jagodine Vladimir Jovanović istakao je da predstava u pozorištima naše zemlje nije mnogo igrana i da sam tekst spada među Molijerove bolje tekstove:

-Mi smo se opredelili da igramo predstave to tekstovima velikih pisaca, a Molijer je svakako jedan od njih. Kada sam čitao tekst i gledao prve probe, zaključio sam da se radi o jednoj iskošenoj vizuri muško-ženskih odnosa. Predstava je komedija i to je ujedno i poziv onima koji vole da gledaju komediju da dođu. Dugo smo je spremali i razlozi su objektivni. Onog momenta kada publika bude videla scenografiju i kostime, moći će i bez glume da pročita poruku predstave. Nadam se da će predstava biti dobra i da će, kao i sve naše predstave, biti gledljiva i ovde, ali i van Jagodine –rekao je Jovanović.

U predstavi igra deset glumaca Gradskog pozorišta Jagodine: Nenad Petrović (Skapen), Petar Mitić (Silvester), Bojan Miloradović (Oktav), Dragan Milić (Argant), Milić Nikodijević (Žeront), Nedeljko Milanović (Leander), Marija Debeljaković Stefanović (Hiacinta), Jelena Jovanović (Zerbineta), Violeta Pešić (Nerina) i Milena Petrović (Karla).

Kostimi su rađeni po ideji Ane Nestorović, koja je bila jedna od naših najpoznatijih kostimografa, dok je za scenografija rađena po ideji Radovana Laleta Đurovića. On je bio jedan od naših najpoznatijih slikara, donatora, scenografa i kostimografa u većim pozorištima, a živeo je u Njujorku.

Asistent režije je Marija Miladinović, dok je Toma Trifunović, pored režije, radio i na izboru muzike. Za šminku će biti zadužena Milica Vasiljević, dok je sufler Biljana Radanović. Tim zadužen za tehniku čine Aleksandar Petrović i Zoran Bulatović, dok je garderober Zorica Džigurski. Organizator je Branka Marinković.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .