Naslovna // Kultura // Premijere u Gradskom pozorištu Jagodine

Premijere u Gradskom pozorištu Jagodine

U četvrtak petog marta, sa početkom u 20 časova premijerno će biti izvedena predstava „Crna dama“ u režiji Tome Trifunovića, dok će već naredne večeri u 17 časova biti izvedena dečija predstava „Pinokio 2020“ u režiji Petra Mitića

“Crna dama” – četvrtak, peti mart, 20 časova

Gradsko pozorište Jagodine već ove sedmice očekuju dve premijere. Predstava „Crna dama“, u režiji Tome Trifunovića, imaće svoje premijerno izvođenje u četvrtak, petog marta sa početkom u 20 časova, dok će dečija predstava „Pinokio 2020“, u režiji Petra Mitića, premijerno biti izvedena naredne večeri, šestog marta, sa početkom u 17 časova. Sve predstave se igraju u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Predstava „Crna dama“ igra se po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea i prati ustaljen život trojice muškaraca: Luja, Tomasa i Žana Batista. U njihov život dolazi kućna pomoćnica Katarina, u koju se sva trojica zaljubljuju. Reditelj Toma Trifunović istakao je da se radi o pitkoj melodrami i da se nada da će publika uživati u njoj:

-Atmosfera je bila sasvim dobra. Dobro smo sarađivali, razumeli smo se i savladali smo sve prepreke. Nadam se da će predstava imati dug vek –rekao je Trifunović tokom generalne probe.

Ulogu kućne pomoćnice Katarine igra mlada glumica Jelena Jovanović, koja je istakla da joj je ova uloga bila veoma inspirativna:

-Prvi put igram dramu i to je za mene bio veliki izazov. Jako volim melodrame i spremajući se za ovu ulogu zaista je bilo fenomenalno, kao i saradnja sa kolegama. Sve vreme smo svi bili uzbuđeni i bilo je zanimljivo kreirati ovaj lik. Nadam se da će se publici dopasti –rekla je glumica.

Pored Jelene, u predstavi igraju Petar Mitić (Luj), Nenad Petrović (Tomas) i Bojan Miloradović (Žan Batist). Za scenografiju je zadužen Mitić, za kostime Zagorka Đorić, dok je organizator Branka Marinković.

“Pinokio 2020” – petak, šesti mart, 20 časova

Već u petak, u 17 časova, premijerno će biti izvedena dečija predstava „Pinokio 2020“. Igra se po tekstu Peđe Trajkovića, a u režiji Petra Mitića. U predstavi igraju Jovan Ignjatović (Đepeto), Hana Spasojević (Crvčak), Simona Veselinović (Dobra vila), Isidora Trajković (Pinokio), Nađa Stefanović (Mačak), Lena Šarenac (Lisica), Luka Marčeta (Gavran), Teodor Đorđević (Dečak), Sara Severkoska (Magarac) i Iva Ristić (Glista). Za scenografiju, kostime i organizaciju, i u ovoj predstavi, zaduženi su Petar Mitić, Zagorka Đorić i Branka Milanović, dok se za muziku pobrinuo Goran Stevanović.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .