Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena nova predstava “Velikog teatra” – “Đavolja posla”

Premijerno izvedena nova predstava “Velikog teatra” – “Đavolja posla”

U predstavi igraju Petar Mitić, Predrag Jovanović, Danijela Šoškić, Sara Pavlović i Boris Miloradović. Tekst je pisao Miroljub Nedović, dok režiju potpisuje Bojan Miloradović. Predstava odigrana uz poštovanje svih epidemioloških mera

Glumci tokom predstave: Foto TV Kopernikus

Predstava „Đavolja posla“ jagodinskog pozorišta „Veliki teatar“ premijerno je izvedena protekle srede u sali jagodinskog Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Predstava je rađena po tekstu dramskog pisca iz Niša Miroljuba Nedovića, dok je za režiju bio zadužen jagodinski glumac i reditelj Bojan Miloradović. Ovo je prva predstava „Velikog teatra“ posle skoro godinu dana pauze, a reditelj je istakao da se raduje što pred publiku izlaze sa novom predstavom, te da se nada njihovoj pozitivnoj reakciji:

-Ovo je jedan od najigranijih tekstova Miroljuba Nedovića, sa kojim mi kao pozorište dugo sarađujemo. Radnja predstave smeštena je u kancelariji jedne novinske kuće gde dolazi glumac sa raznim životnim nedaćima. On dolazi kod pozorišnog kritičara Jakše Pecarskog koji mu je uništio život svojim kritikama i kome hoće da se osveti. Upravo tu, u toj kancelariji nastaje njegovo pozorište i splet komičnih momenata –rekao je reditelj, ne želevši previše da otkriva detalje, kako bi publika sama uočila poruku koju su hteli da pošalju ovom predstavom.

Pored istaknutog jagodinskog glumca Petra Mitića, kome je poverena uloga pozorišnog kritičara Jakše Pecarskog, u predstavi igra i Sara Pavlović, takođe iz Jagodine. Njoj je poverena uloga đavolove sekretarice:

-Moja uloga je pomalo mistična, tako da ovoj predstavi daje neku dozu koju ona nema bez te uloge. Bilo mi je jako zanimljivo i uzbudljivo da pravim kontrast u odnosu na komediju koju u stvari radimo –rekla je mlada glumica.

Predstava je odigrana uz poštovanje svih epidemioloških mera: Foto TV Kopernikus

U predstavi igraju i glumci pozorišta iz Paraćina. Predrag Jovanović igra nervoznog glumca Voislava Vučića, dok je uloga higijeničarke Rade pripala njegovoj koleginici Danijeli Šoškić:

-Jako sam zanimljiva. Održavam tu neku ravnotežu s obzirom na to da je komedija, ali ima tu i elemenata kada je sve ozbiljno. Tu sam da držim na nekom osmehu, ako ne i smehu na momente. Ne mogu da vam opišem svoje uzbuđenje. Hvala Bojanu na pozivu i nadam se da ćemo moje kolege i ja opravdati poverenje koje nam je dao. Saradnja je bila zanimljiva. Upoznala sam mnogo novih ljudi i nadam se da će ova predstava još dugo da se igra svuda –rekla je Šoškić.

Ulogu anonimnog siledžije, u ovoj predstavi igra Boris Miloradović. Premijera je održana uz poštovanje svih epidemioloških mera, a reditelj je istakao da se nada da će predstava još dugo biti u životu: kako na sceni u Jagodini, tako i na pozorišnim festivalima širom naše zemlje.

Glumac u predstavi Petar Mitić bio je zadužen i za scenografiju, a Divna Kitanović za kostime. Za svetlu i tonu radila je Anja Pavlović, dok je suflirala Nina Nikolić.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .