Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava “Crna dama” u Jagodini

Premijerno izvedena predstava “Crna dama” u Jagodini

Predstava je rađena po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea, dok ju je režirao glumac Toma Trifunović. Predstava će ponovo biti izvedena 12. marta, a dan kasnije u Rači

Petar Mitić, Nenad Petrović i Bojan Miloradović (s leva na desno) tokom premijere

Predstava Gradskog pozorišta Jagodine „Crna dama“ premijerno je izvedena prošlog četvrtka u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Rađena je po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea, dok ju je režirao glumac Toma Trifunović.

Priča prati život trojice braće: Luja, Tomasa i Žana Batista u čiji život nenadano ulazi kućna pomoćnica Katarina, u koju se sva trojica zaljubljuju, što remeti njihov odnos. Reditelj predstave Toma Trifunović istakao je pre same premijere da je zadovoljan onim što su kao tim postigli tokom rada na predstavi:

-Na njoj smo radili nekih mesec i po dana. Zadovoljan sam i mislim da smo izvukli maksimum. Glupo je da ja ocenjujem svoj rad, to prepuštam publici koja će posle predstave da kaže šta sam ja uradio. Igraće se koliko publika to bude želela –rekao je Trifunović.

Glumac Bojan Miloradović u predstavi igra lik Žana Batista, najmlađeg od trojice braće. Ovo je njegova prva uloga u predstavi Gradskog pozorišta Jagodine:

-Nedavno sam postao član ove divne ustanove i nadam se da će publika uživati u mom liku. Lepo smo radili, veliko je zadovoljstvo je raditi sa ovim divnim ljudima, naravno, na čelu sa Tomom Trifunovićem. S obzirom na to da sam uglavnom do sada igrao komedije, ova prva uloga u drami je izuzetno velika odgovornost –istakao je Miloradović.

Pored Miloradovića, u predstavi još igraju i Petar Mitić, Nenad Petrović i Jelena Jovanović. Posle premijere, koja je ispunila salu jagodinskog Centra za kulturu, predstavlja nastavlja sa svojim životom. Na repertoaru će opet biti u četvrtak, 12. marta, sa početkom u 20 časova, a dan kasnije, Gradsko pozorište Jagodine će sa ovom predstavom gostovati u Rači.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .