Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava Gradskog pozorišta Jagodine – “Opet plače, al’ sad od sreće”

Premijerno izvedena predstava Gradskog pozorišta Jagodine – “Opet plače, al’ sad od sreće”

U predstavi igraju Petar Mitić, Violeta Pešić, Nenad Petrović, Jelena Jovanović i Bojan Miloradović. Premijera održana uz poštovanje svih epidemioloških mera

Glumci tokom predstave: Foto TV Kopernikus

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, predstava Gradskog pozorišta Jagodine “Opet plače, ali sad od sreće” premijerno je izvedena proteklog četvrtka u Centru za kulturu “Svetozar Marković” u Jagodini.

Predstava je igrana po tekstu Novice Savića, a u režiji Branka Popovića koji je već sarađivao sa Gradskim pozorištem Jagodine na nekoliko pozorišnih komada. Radnja predstave se odigrava na železničkoj stanici gde petoro ljudi različitih mentaliteta međusobno prepričavaju svoje teške životne priče, na krajnje humorističan način. Stoga se i s razlogom može nazvati crnom komedijom:

-Mogu slobodno da kažem da se radi o komediji apsurda. Pet različitih sudbina, možda ne tako lepih, ali eto to je slika i prilika nekog dela našeg društva. Predstava šalje duboku poruku, a to je ta da svi možda treba da se zapitamo kuda sve ide. Kao i svaki pozorišni tekst prepun je nekih dubljih poruka koje svakako treba slediti. Ja igram Draginju, priprostu ženu i meni je ovaj lik bio jako zanimljiv zato što to ranije nikada nisam radila. Prilično je komičan –rekla je Jelena Jovanović, jedna od glumica u predstavi.

Jedan od glumaca Petar Mitić istakao je da je rad na predstavi bio zabavan, te i da su svi jedva čekali ponovo da stanu na scenu:

-Ovolika pauza uopšte nije bila korisna nikome od nas: ni glumcima, a ni ljudima koji vole kulturu i pozorište. Ja se nadam da pozorište neće da stane bez obzira na situaciju sa ovim famoznim virusom, pa makar i da ostane na ovom nivou sa ograničenim brojem mesta i sa svim tim merama za održavanje predstave. Pozorište mora da živi –rekao je Mitić, koji je bio zadužen i za scenografiju u predstavi.

Pored pomenutih glumaca, u predstavi još igraju i Violeta PešićNenad Petrović i Bojan Miloradović. Organizator je Branka Marinković, a za kostime je bila zadužena Zagorka Đorić. Za scensku šminku bila je zadužena Milica Vasiljević, dok je garderober bila Zorica Džigurski. Za svetlo i ton u predstavi bio je zadužen Rade Kojić, a u tehničkom delu učestvovali su i Zoran Bulatović i Ratko Petrović

Sudeći po ovacijama publike posle premijere, ovu predstavu i te kako očekuje dug život, a prva repriza očekuje se već u četvrtak, petog oktobra, na istom mestu sa početkom u 20 časova.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .