Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava “Ili je to samo kiša” Škole glume u Ćupriji

Premijerno izvedena predstava “Ili je to samo kiša” Škole glume u Ćupriji

Radi se o sedmoj premijeri Škole glume Ćuprija koja radi pri tamošnoj Ustanovi kulture. Igra se po tekstu Ivora Martinića, a u režiji Marije Miladinović.

Foto: TV Kopernikus

Predstava „Ili je to samo kiša“ Škole glume Ćuprija, koja radi pri Ustanovi kulture Ćuprija, premijerno je izvedena protekle srede u sali tamošnje Niže muzičke škole „Dušan Skovran“.

Pitanje „Šta se desi kada dvoje ljudi raskinu?“ predstavlja srž ove predstave koja se igra po tekstu Ivora Martinića, a u režiji Marije Miladinović. Prema rečima rediteljke, izvođenju je prethodio dugotrajan rad sa učenicima u različitim okolnostima.

-Jako mi je bilo zanimljivo da istražujem to neko razbijanje četiri zida unutar ova četiri pozorišna zida. Mislim da smo napravili jednu toplu, ljudsku, intimnu priču koja nije samo o parovima i odnosima, nego uopšte o ljubavi, mladosti i životu –rekla je Miladinović.

Škola glume Ćuprija, od početka rada 2017. godine, izvela je sedam premijera. Svakodnevne situacije iz neposrednog okruženja inspirisale su stvaranje i ove predstave.

-Kod ove premijere, probali smo da čitamo jedan dramski tekst i da ono što je lično protnemo kroz te uloge koje obrađujemo. Mislim da smo u tome uspeli –istakla je Marija.

Uloge glumice i glumca u predstavi tumače mladi polaznici Škole glume Nikolina Petković i Strahinja Vasić. Oni su istakli da im je rad na predstavi bio veoma zanimljiv.

-Bilo je izuzetno inspirativno. Počeli smo da radimo predstavu još u doba korone. Ja sam od početka priželjkivala da dobijem tu ulogu i radovala sam se njoj. Videćete kroz predstavu da je glumica ta koja je osećajna. To je kompleksan lik zbog čega je izuzetno zadovoljstvo raditi ga. Ovo mi je poslednja predstava pred upis na fakultet, tako da mi je  zbog toga još veći značaj ove predstave –rekla je Nikolina.

-Dosta se poklapam sa svojim likom. Mislim da imamo slično ponašanje. Na početku se dosta hladno ponaša i onda pri kraju kada shvati da treba da dođe do kraja veze, on samo ukapira šta treba da se desi i samo se otvori glumici. Kao i mojoj koleginici, i meni je ovo poslednja predstava pred odlazak na fakultet. U školi glume sam dve godine –rekao je Strahinja.

U predstavi igraju još i Milica Perić Anđela Vujnović. Mentor procesa je Uroš Mladenović, dok je tehnička podrška Aleksandar Konovalov. Iz Škole glume ističu da im je u planu da predstavu igraju u što više gradova i na pozorišnim festivalima, te i da im je želja da se na taj način još više povežu sa ljudima, naročito sa mlađom populacijom.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .