Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava “Kvizijada” Pozorišta “Veliki teatar” iz Jagodine

Premijerno izvedena predstava “Kvizijada” Pozorišta “Veliki teatar” iz Jagodine

Tom prilikom, uručena je i tradicionalna nagrada za sveukupni doprinos razvoju pozorišne umetnosti. Ona je ove godine uručena Sanji Pribaković, direktorki Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Predstava „Kvizijada“ pozorišta „Veliki teatar“ iz Jagodine premijerno je izvedena proteklog četvrtka u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Predstava je nastala na glumačkoj radionici koja radi pri ovom pozorištu. Radi se o predstavi interaktivnog i edukativnog karaktera tokom koje se na sceni, pored glumaca Bojana MiloradovićaNine Nikolić Sare Pavlović, pojavljuje i još 12 mališana iz publike.

-Osnovni cilj predstave je da napravimo jedan vremeplov kroz znanje. Proveravamo znanje dece od prvog do četvrtog razreda iz svih oblasti, kao što su npr. biologija, istorija, geografija, ali na jedan kreativan način. Radnja predstave je smeštena u jedan studio gde počinje kviz, ali nema gostiju. Tu dolazi jedna operska diva i jedan profesionalac u pričanju fazona i viceva. Zajedno se dogovaramo da među decom u publici nađemo takmičare i tako nastaje jedan zaista zanimljiv program za publiku i decu, gde svi navijamo i učestvujemo, ali i dosta toga novog naučimo –rekao je Miloradović.

Pozorište „Veliki teatar“ svake godine dodeljuje nagradu za sveukupni doprinos razvoju pozorišne umetnosti. Ona je ove godine pripala Sanji Pribaković, direktorki Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini.

-Nagrada nosi moje ime, ali ovo je zasluga cele škole, učenika, nastavnika, poštovaoca lepe reči, umetnosti i dramskog stvaralaštva. Zaista smo ponosni i volimo da sarađujemo sa „Velikim teatrom“ iz Jagodine. Volimo glumu, živu reč, kontakt sa publikom i glumcima. Jedva smo čekali ponovo da dođemo posle pauze koju je izazvala pandemija korona virusa i drago nam je što nastavljamo ovu našu saradnju –rekla je direktorka.

Predstava je izazvala veliko interesovanje prisutnih mališana, koji su sve vreme navijali za svoje drugare na sceni. Iz pozorišta „Veliki teatar“ istakli su da planiraju da nastave sa izvođenjem ove predstave: kako za decu osnovnih škola iz Jagodine, tako i za i onu u drugim gradovima i mestima širom naše zemlje.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .