Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava “Mačor u čizmama”

Premijerno izvedena predstava “Mačor u čizmama”

Tekst je pisao Igor Bojović, a za režiju je bio zadužen Bojan Miloradović. Predstava će ponovo biti igrana 23. marta u 10 časova, u okviru pratećeg programa 49. festivala „Dani komedije“

Glumci su briljirali na sceni pred mnogobrojnom publikom

Diplomska predstava polaznika škole glume jagodinskog pozorišta „Veliki teatar“, „Mačor u čizmama“, premijerno je izvedena prošlog utorka u sali jagodinskog Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Tekst je pisao poznati pisac za decu Igor Bojović, dok je za režiju bio zadužen jagodinski reditelj i glumac Bojan Miloradović. On je istakao da je predstava poetskog tipa i zabavnog karaktera sa puno lepih misli i poruka, kao i to da mu je bilo zadovoljstvo da radi sa mladim, budućim glumcima, na ovom dramskom projektu:

-Iako se ja zvanično potpisujem kao reditelj ove predstave, slobodno mogu da se zahvalim svim mališanima i svim drugarima koji su učestvovali u ovoj predstavi, jer su zapravo oni reditelji ove predstave. Rađena je timski, svi su slušali i mogu da kažem da su na vrhunski način odradili sve zadatke koji su pred njih postavljeni –rekao je Miloradović.

Glumci pre premijere

Premijera je izazvala veliko interesovanje ljubitelja teatra, a mladi glumci nagrađeni su burnim aplauzima. U predstavi igraju: Mihajlo Kostić (Mačor), Lena Šarenac (Todor), Mia Gligorijević (Žerar), Anja Dimitrijević (Ptit), Miloš Marković (Mlinar i General), Iva Manojlović (Kralj Luj), Katarina Miljković (Vikontesa), Ksenija Milojković (Dvorska luda), Teodora Dinić (Princeza), Lena Mićić (Div), Bojana Janićijević (Pas), Milica Gajić (Svetlonoša), Milica Nešić i Jovana Mitić igraju sestre, dok je uloga vojnika pripala Danilu Rakiću. Za ton je zadužena Anja Pavlović, za svetlo Ratko Petrović, dok je kostime radila Divna Kitanović.

Oni koji su propustili premijeru, predstavu će imati prilike da pogledaju 23. marta u 10 časova, kada će biti igrana u okviru pratećeg programa 49. pozorišnog festivala „Dani komedije“. Posle toga, glumce očekuju i festivali, te će svoj talenat na sceni imati prilike da pokažu i publici van Jagodine.

Dušan Miletić

Foto: Facebook stranica “Veliki teatar – Jagodina”

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .