Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena predstava “Pinokio 2020.”

Premijerno izvedena predstava “Pinokio 2020.”

Za režiju je zadužen Petar Mitić, dok je tekst pisao Peđa Trajković.

Mladiglumci pred početak predstave

Predstava “Pinokio 2020.” premijerno je izvedena proteklog petka u sali Centra za kulturu “Svetozar Marković” u Jagodini. Reditelj predstave je glumac Petar Mitić, dok je za tekst bio zadužen poznati pisac za decu Peđa Trajković.

Radi se o klasičnoj, svima dobro poznatoj, bajci koja je za ovu priliku modernizovana. Mitić je istakao da, kada je Trajković pisao tekst, priču izmestio u budućnost, što bi bilo ovo vreme u kom sada živimo. Zanimljivo je da glumci celu predstavu izvode na rolerima:

-Sve je brzo i dinamično. Koriste se savremena sredstva komunikacije poput mobilnih telefona i “blutut” slušalica. Vila se zove putem “vajbera”. Ne nose bukvar, već laptop, a Pinokio nije od drveta, već je robot. Svašta smo izmenili. Saradnja sa decom je bila super, kao i do sada. Sa dosadašnjim dečijim predstavama osvojili smo oko 80 nagrada, što nije mala stvar. Dečija scena je živa, oni su talentovani i vole ovo da rade –rekao je Mitić.

Mladi glumci su briljirali na sceni, a njihova izvođenja nagrađena su burnim aplauzima. U predstavi igraju: Jovan Ignjatović (Đepeto), Hana Spasojević (Crvčak), Simona Veselinović (Dobra vila), Isidora Trajković (Pinokio), Nađa Stefanović (Mačak), Lena Šarenac (Lisica), Luka Marčeta (Gavran), Teodor Đorđević (Dečak), Sara Severkoska (Magarac) i Iva Ristić (Glista).

Za scenografiju je bio zadužen Petar Mitić, za kostime Zagorka Đorić, a za muziku Goran Stevanović Ćine. Rade Kojić i Ratko Petrović bili su zaduženi za svetlo i ton, dok je organizator bila Branka Marinković.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .