Naslovna // Kultura // Premijerno izvedena prva predstava Jagodinskog narodnog pozorišta – “Baš baš Čelik”

Premijerno izvedena prva predstava Jagodinskog narodnog pozorišta – “Baš baš Čelik”

Režiju potpisuje glumac Goran Stanković, dok je za tekst bio zadužen nedavno preminuli pisac Peđa Trajković. Predstava ispunila salu do poslednjeg mesta.

Foto: TV Kopernikus

Predstava “Baš baš Čelik” novoosnovanog Jagodinskog narodnog pozorišta premijerno je izvedena proteklog petka u prepunoj sali Centra za kulturu “Svetozar Marković” u Jagodini.

Autor teksta je nedavno preminuli pisac Peđa Trajković, dok je za režiju bio zadužen glumac Goran Stanković. On je istakao da je zadovoljan onim što su postigli posle višemesečnog rada na njoj.

-Peđa mi je dao vetar u leđa, kada je režija u pitanju. Rekao mi je da bih ja to mogao da režiram. Nije dočekao premijeru, što svima nama teško pada. Sve je rađeno kao strip za odrasle: od scenografije, preko kostima, pa sve do načina glume. To je neki moj fazon u kom se ja najbolje snalazim, pa sam na neki način dao taj stil celoj predstavi. Mislim da će publika biti zadovoljna. Predstava je zabavna, bar smo tako čuli od ljudi koji su gledali probe. Smatram da smo napravili dobar posao i da će ova predstava da živi –rekao je Stanković pred premijeru.

U predstavi igra i glumica Olivera Konstantinović.

-Predstavu smo radili dugo i ja igram dve uloge: princezu i Mutu. Svaki put kada se radi nešto novo jako je inspirativno. Tekst je jako aktuelan, rađen je pre više od 15 godina i mislim da može da se igra uvek. Zadovoljna sam kako je sve ispalo –istakla je ona.

Pre premijere, iz rukovodtsva Jagodinskog narodnog pozorišta istakli su da se nadaju da će publika iz pozorišne sale poneti pozitivne utiske.

-Jagodina kao grad baštini taj humor kroz “Dane komedije”. Jagodinsko narodno pozorište se trudi se i dalo je sve od sebe da iznese ovu predstavu. Već su u pripremi još dve za iduću godinu. Daćemo sve od sebe da repertoar bude što bolji i da građanima Jagodine ponudimo nešto lepo –rekao je Goran Jeličić, upravnik Jagodinskog narodnog pozorišta.

Pored Gorana Stankovića (kralja Mučimira) i Olivere Konstantinović (kraljice Ruzmarinke i Mute), glumački ansambl čine i: Dejan Todorović – Kesa (Džimba), Tamara Stojanović (princeza), Aleksandra Milutinović (Jordan), Zorica Milošević (Jaga), Zoran Stanković – Kire (Mučimir II – princ) i Veljko Gligorijević (Baš Čelik).

Za muziku je bio zadužen Darko Konstantinović, a za scenografiju Dalibor Stanković. Kostimograf je Milica Nedeljković, dok je za svetlo bio zadužen Ljuba Milenković. Suflirala je Katarina Mladenović.

Po završetku predstave, publika je glumce nagradila gromoglasnim aplauzima. Prema rečima reditelja, predstava će se i dalje igrati na sceni u Jagodini, a u planu su i gostovanja u drugim gradovima.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .