Naslovna // Kultura // Promovisan književni prvenac Ljiljane Sedlarević u Jagodini

Promovisan književni prvenac Ljiljane Sedlarević u Jagodini

O knjizi je govorio prof. dr Adam Ninković, dok je odlomke iz knjige, pred brojnom publikom, čitala Jana Sedlarević

Promocija je privukla veliku pažnju javnosti

Književni prvenac Slavice Sedlarević pod nazivom “Rođena pre nego začeta” promovisan je proteklog utorka u Narodnoj biblioteci “Radislav Nikčević” u Jagodini.

Knjiga govori o sukobu dve kulture: patrijarhalne i savremene, ali i o sudbini nerotkinje koja se uprkos svemu bori za ostvarivanje porodice. Autorka je istakla da se radi o istinitoj i duboko emotivnoj priči, te je, kako ona kaže, upravo takav i bio proces pisanja:

-Ranije sam volela da pišem dnevnike i pesmice, ali tek sad sam se ohrabrila da napišem ovu divnu, emotivnu priču koja je moja lična. Da ste me pre deset godina unazad pitali da li bih se upustila u ovu avanturu, sigurno bih rekla ne, zato što kada pišeš, daješ deo sebe, deo emocija, deo tvoje duše izađe, ono što misliš i što ne misliš i emocije te vode. Ranije je to bilo nezamislivo i onda sam osetila potrebu da te moje junakinje budu na stranicama ove knjige. Emotivno je, dirljivo i verujem da će omekšati i najteža srca –rekla je autorka.

Književno veče je otvorio direktor jagodinske biblioteke Marko Bojić, dok je događajem moderirao bibliotekar Milun Vasić. O knjizi je govorio prof. dr Adam Ninković, dok je Jana Sedlarević čitala odlomke iz knjige. Sastavni deo promocije bio je i muzički nastup Danijela Mesihovića, a promocija knjige privukla je veliku pažnju javnosti.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .