Naslovna // Kultura // Promovisan novi roman Bore Živaljevića – “Rane i ožiljci”

Promovisan novi roman Bore Živaljevića – “Rane i ožiljci”

Ovo je njegovo drugo prozno delo, a prema rečima autora, radi se o teškoj i istinitoj životnoj priči

Nataša Radosavljević, Borivoje Bora Živaljević i Radoslav Glišić

Književnik Borivoje Bora Živaljević promovisao je svoj novi roman “Rane i ožiljci” proteklog četvrtka u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini.

Ovo je Živaljevićev drugi roman i prvi put je predstavljen publici u Udruženju književnika Srbije. Tokom promocije u jagodinskom Književnom klubu, Živaljević je istakao da se radi o teškoj i istinitoj životnoj priči:

-Okrenemo li se oko nas, uvek ćemo naći takve priče. Ovo je priča o jednoj porodici koja je izgubila jednog svog člana na Kosovu i Metohiji, ali i o tome kako je ta porodica preživljavala posle završetka rata, kako smo se mi kao društvo i država odnosili prema toj porodici. Aleksu Šantića i mene sve rane moga roda bole, pa tako i ova. Zato sam se odlučio i da napišem ovu knjigu. Sva imena u knjizi sam promenio, osim imena glavnog junaka, pošto je nažalost preminuo –rekao je Živaljević.

Pored autora, tokom večeri, govorio je i recenzent ovog romana mr Radoslav Glišić, dok je odlomke čitala slikarka i pesnikinja Nataša Radosavljević. Govorio je i Mile G. Lazarević, predsednik Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, dok je biografiju čitala Snežana Bihler, predsednica jagodinskog književnog kluba. U muzičkom delu programa, nastupio je jagodinski kantautor Duško Dimitrijević Endži.

Borivoje Bora Živaljević rođen je u selu Štavalj, u opštini Sjenica, a živi i radi u Beogradu. Objavio je tri zbirke pesama: “Pogled sa Golije”, “Jesaj pera” i “Kad pesma plače”, dok je objavio dva romana: “Beli karanfili” i ovogodišnji “Rane i ožiljci”. Osnivač je i predsednik Udruženja pisaca “Dunavski venac”, kao i organizator dve velike manifestacije koje se održavaju već šest godina: “Vidovdanski pesnički susreti” i “Pesnički sabor u slavu Sv. Petke”. Samostalni je umetnik i član Udruženja književnika Srbije. Radovi su mu zastupljeni u brojnim zbornicima i časopisima širom regiona, za koje je više puta pohvaljivan i nagrađivan.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .