Naslovna // Kultura // Promovisana nova knjiga Miroslava Malenovića u Jagodini

Promovisana nova knjiga Miroslava Malenovića u Jagodini

Ovo je Malenovićeva druga knjiga i u njoj se nalaze 33 pesme različite tematike. Tokom večeri govorilo se o autorovom stvaralaštvu, a promocija je izazvala veliku pažnju javnosti

Snežana Bihler, Miroslav Malenović i Dejan Tanić

Nova zbirka poezije Miroslava Malenovića pod nazivom „Pesme“ promovisana je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Miroslav Malenović rođen je 1945. godine u Beogradu. Kao dugogodišnji privredni radnik nije imao previše vremena za pisanje, te je svoju prvu knjigu pesama pod nazivom „Ta je prošlost uvek bliska“ objavio tek 2013. godine. Njegova najnovija zbirka nosi naziv „Pesme“, a sam autor vrlo je zadovoljan novoobjavljenom knjigom u kojoj se nalaze poetska dela različite tematike:

-Moja generacija je pripadala jednom periodu kada se dosta slobodno živelo, a pored tog života dosta se čitalo i radilo. Taj period meni je ostao u najboljem sećanju i sada u ovim malo starijim danima ja se sećam tog perioda i o tome malo pišem. U životu treba mnogo raditi da bi došao do uspeha. To je moja poruka mladima, a pored rada treba i da čitaju. Moja generacija je više čitala, a manje pisala, a danas se više piše, a manje čita. Mislim da je dobro da je sazrela jedna generacija koja ima više iskustva i koja može nešto da napiše. To je velika radost pre svega za njih, a onda i za njihove prijatelje –istakao je Malenović.

Tokom večeri, o autorovom stvaralaštvu govorili su i predsednica Kluba Snežana Bihler, kao i istoričar mr Dejan Tanić. Po koju reč o autoru i njegovim delima rekli su i sekretar Kluba Toni S. Stojanović, kao i pesnici Boris Stojanov i Miomir M. Lakićević. Poeziju je čitao glumac Bojan Miloradović, a u muzičkom delu programa nastupio je kantautor Duško Dimitrijević Endži.

Kako je ovo bilo poslednje književno veče za ovu godinu, Književni klub „Đura Jakšić“ će sa svojim aktivnostima nastaviti sledeće godine, kada će 27. januara tradicionalno dodeliti pesničku nagradu „Dušan Srezojević“ i tokom koje će obeležavati 65 godina uspešnog postojanja i rada.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .