Naslovna // Kultura // Promovisana nova knjiga Žike Ignjatovića u Jagodini

Promovisana nova knjiga Žike Ignjatovića u Jagodini

Tokom promocije u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini, govorilo se o autorovom stvalaraštvu, a čitana je i njegova poezija

Foto: TV Kopernikus

Nova knjiga Živote Žike Ignjatovića, 21. po redu, pod nazivom „Ljubav poklanjam deci“, promovisana je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Iako je nedavno ušao u devetu deceniju života, Žika piše sa entuzijazmom kao na početku svoje karijere. Kao u većini prethodnih, i u ovoj, kroz čak 90 pesama, opisuje svoju ljubav prema najmlađima.

-Mnogo volim decu, tako da sam stalno sa njma. Između ostalog, ja i pišem pesme o njima, tako da mi je jednom prilikom jedna poznata ličnost rekla da lepo pišem dečje pesme i da podsećam na čika Jovu Zmaja. To mi prija, a sve pesme su mi drage –rekao je Ignjatović.

Predsednica Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini Snežana Bihler pohvalila je Ignjatovića kao neumornog stvaraoca.

-Sve te njegove zbirke protkane su izuzetnom ljubavlju baš prema deci i on crpi tu snagu iz svog srca i svoje duše. Pišući te pesme i posvećujući ih deci, možemo da vidimo da tu postoji jedan vaspitno-pedagoški pristup. Svaka pesma ima neku poruku da deca jednostavno treba da odrastaju u jednoj zdravoj porodici i sredini, kao i da čuvaju sve naše srpske vrednosti –rekla je Bihler.

Tokom promocije, o autorovom stvaralaštvu pozitivno je govorio i književnik Mile G. Lazarević, a tokom večeri Dragica Matejić ŠrederKristina Bigić Makić i Nenad Nikolić čitali su Žikine pesme. 

U četvrtak, 21. jula, u Književnom klubu „Đura Jakšić“ biće otvorena izložba radova poznatog jagodinskog slikara Vladimira Kepića, a početak događaja zakazan za 18 sati. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav novac od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe. Izložbu će otvoriti arheološkinja Sonja Perić, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .