Naslovna // Kultura // Saopšten repertoar “DOPS-a” u Jagodini

Saopšten repertoar “DOPS-a” u Jagodini

U dečijoj i omladinskoj konkurenciji takmičiće se po pet predstava, a tokom cele festivalske nedelje od 21. do 26. oktobra, biće priređen i kvalitetan prateći program

Bojan Miloradović sa ekipom “DOPS-a” na konferenciji za novinare

Repertoar ovogodišnjeg desetog po redu festivala dečijih i omladinskih predstava „DOPS“ saopšten je proteklog utorka na konferenciji za novinare održanoj u foajeu Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Repertoar i prateći program je saopštio umetnički direktor festivala, glumac i reditelj Bojan Miloradović.

Festival počinje 21., a završava se 26. oktobra i igraće se po pet predstava u dečijoj i omladinskoj konkurenciji. Dečije predstave se igraju od 12 sati, a omladinske od 18 časova. U ponedeljak 21. oktobra, u 12 sati, biće igrana predstava „Minut čitanka“ Dramskog studija „Sveti Sava“ iz Kruševca. Istog dana, u 18 časova biće odigrana predstava „Pet načina kako da oporavite čakre nakon lude noći“ Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

U utorak, 22. oktobra, sa početkom u 12 časova, biće odigrana predstava „Tarzan“ Doma kulture iz Prijepolja. U 18 časova, biće odigrana predstava „Indigo“ Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM) iz Zrenjanina.

Sreda, 23. oktobar rezervisana je za predstavu Centra za kulturu iz Kule i predstavu „Ključ mašte“ koja će biti igrana od 12 sati, dok će u 18 časova biti izvedena predstava „Zana Zamfirović“ koju su zajedno radila dva pozorišta: „Treća polovina“ iz Niša i „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice.

Slogan ovogodišnjeg festivala je “Ceo grad je pozornica”

U četvrtak, sa početkom u 12 sati, biće odigrana predstava „Julija i Romeo“ Gradskog pozorišta iz Bečeja, dok će u 18 sati na istom mestu biti izvedena predstava „Laža i paralaža“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Mišara.

Poslednjeg takmičarskog dana, 25. oktobra, u 12 sati biće izvedena predstava „San letnje noći“ koju su radile dramske sekcije osnovnih škola „Momčilo Popović“ i „Đura Jakšić“ iz Paraćina. U 18 sati predstavom „Koreni“ predstaviće se Dramski studio SOU „Jane Sandanski, iz Strumice u Makedoniji.

Kao i svake godine, priređen je bogat i kvalitetan prateći program. Festival će svečano biti otvoren u ponedeljak 21. oktobra u 12 sati. U utorak, 22. oktobra u 20 časova, u foajeu Centra za kulturu „Svetozar Marković“ biće održano veče sa glumicom Mine Lazarević. Narednog dana će u dva termina, od 9:15 i 10:15, biti izvedena predstava „Drugarstvo“ pozorišta „Veliki teatar“ iz Jagodine. Istog dana, u 20 časova, u foajeu Centra za kulturu biće održana tribina povodom deset  godina trajanja festivala „DOPS“. U četvrtak, 24. oktobra, sa početkom u 14 časova biće održane dve kreativne radionice prof. Bojane Petronijević iz Bajine Bašte pod nazivom „Nasmejani kroz istoriju komedije“ i „Oživljavam slike rečima“. Istog dana u foajeu jagodinskog Centra za kulturu, sa početkom u 20 časova, biće održan koncert „Čola akustik benda“ iz Banja Luke. Narednog dana, 25. oktobra, na istom mestu, biće održano poetsko-scensko veče, dok su subota 26. oktobar i termin od 18 časova rezervisani za svečanu ceremoniju zatvaranja festivala i dodelu nagrada.

Podsećanja radi, nagradu „Selimir V. Milosavljević“ za najbolji dramski tekst namenjen deci ove godine dobiće Miroljub Nedović Riki, dramski pisac, glumac i reditelj iz Niša. U žiriju će ove godine biti dramska umetnica iz Beograda Mina Lazarević, glumac pozorišne Akademije u Banja Luci Aleksandar Stevanović i Vesna Milosavljević, direktorka Osnovne škole „Milan Mijalković“ iz Jagodine, kao predstavnik grada. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Ceo grad je pozornica“.

Pokrovitelj festivala je Skupština grada Jagodine, dok je sufinansijer Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .