Naslovna // Kultura // Savez niških glumaca nagradio Bojana Miloradovića

Savez niških glumaca nagradio Bojana Miloradovića

Poznati pozorišni stvaralac dobio je nedavno i povelju Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju „CEKOM“ iz Zrenjanina, kao i Blagodarnicu, koju dodeljuje pozorište „Jane Sandanski“ i „Mlad gradski teatar“ iz Strumice, u Severnoj Makedoniji

Bojan sa priznanjem iz Niša

Savez niških glumaca pre nekoliko dana nagradio je Zlatnom poveljom mladog jagodinskog reditelja i glumca Bojana Miloradovića, za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji, sva dela na polju dramskog stvaralaštva i povezivanja mladih umetnika u Srbiji. Ovaj dramski umetnik istakao je da mu priznanje iz Niša puno znači:

-Nagrade za jednog mladog umetnika svakako puno znače i obavezuju ga. Zahvalnica i povelja imam preko 20 i jako sam zahvalan za svaku od njih jer one dolaze iz cele Srbije i mnogih centara za kulturu. Ova nagrada iz Niša mi puno znači. Radi se o poznatom i jakom Savezu, a nagradu mi je uručio njihov predsednik, glumac, reditelj i dramski pisac Miroljub Nedović. Vrlo sam ponosan na tu nagradu i nadam se da ću u narednom periodu da je opravdam svojim daljim radom na polju kulture u ovom gradu –rekao je Miloradović.

Bojan je nedavno dobio još nekoliko značajnih priznanja. Nedavno mu je uručena povelja koju dodeljuje Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju „CEKOM“ iz Zrenanjina, kao i Blagodarnica, koju dodeljuju pozorište „Jane Sandanski“ i „Mlad gradski teatar“ iz Strumice u Severnoj Makedoniji.

Miloradović je tokom svoje karijere osvojio brojne značajne nagrade u Jagodini kao što su „Srpsko pero“, nagrada istoimenog književnog festivala, „Žikica Jovanović Čičak“ i „Dušan Srezojević“. Tu je i nagrada za najbolju režiju na festivalu „FAPOR“ u Leskovcu, kao i nagrada za najbolju mušku ulogu na pozorišnom festivalu „OPS“ u Obrenovcu. Do sada je režirao 31 pozorišnu predstavu, odigrao mnoštvo uloga, napisao brojne dramske tekstove, a autor je i zbirke pesama „Kad se nebo raznebesi“. Trenutno je predsednik Upravnog odbora pozorišta mladih „Veliki teatar“ u Jagodini i umetnički direktor Međunarodnog pozorišnog festivala „DOPS“. Član je Književne zajednice Jugoslavije, Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini i Gradskog pozorišta u ovom gradu.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .