Naslovna // Kultura // “Škart bend” u Jagodini: Mladi rokeri napravili odličnu atmosferu

“Škart bend” u Jagodini: Mladi rokeri napravili odličnu atmosferu

Koncert je održan u okviru manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“. Njen organizator je Kulturni centar, pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce. U četvrtak, 3. avgusta, sa početkom u 21 sat, na istom mestu nastupa legendarna grupa „Električni orgazam“

Foto: TV Kopernikus

U okviru manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“, svake godine na gradskom trgu nastupaju velika imena domaće rok scene. Priliku da se predstave publici imaju i manje afirmisani, ali podjednako kvalitetni sastavi, a proteklog utorka ta čast ukazana je „Škart bendu“, na čelu sa Aleksandrom Stefanović.

-Mi se zapravo bavimo autorskom rok bluz muzikom. To je hard rok sa primesama bluza. Bend je iz Jagodine, međutim imamo jednog člana iz Kragujevca, tako da smo stalno na relaciji Jagodina – Kragujevac. Na bubnjevima je Stojan Arsić, na gitari Bogdan Cvetković, a ja sam vokal i sviram bas gitaru –rekla je Aleksandra.

„Škart bend“ je dva puta nastupao u centru Jagodine: prošle godine kao predgrupa grupi „Delta 9“ tokom „Jagodinskog kulturnog leta“ i početkom ove godine, u okviru manifestacije „Jagodinska novogodišnja čarolija“. Reakcije publike bile su pozitivne, kao i utisci samog benda, a za ovogodišnju manifestaciju, iz „Škart benda“ imaju samo reči hvale.

-Kulturni centar je svima nama u Jagodini dao razlog da svake nedelje izađemo na trg, da se okupimo i da slušam dobru muziku. Ljudi su toga željni i ovo je odlično. Nama je drago što imamo mogućnost da Jagodincima koji vole rokenrol priuštimo jedno veče takve muzike, da im predstavimo pesme sa albuma koji smo nedavn objavili, kao i neke nove. Odavde nosimo najbolje utiske –rekla je ona.

Tokom svog koncerta, publika je imala priliku da sluša autorske pesme benda, kao i obrade rok i bluz klasika. Prisutni su svako njihovo izvođenje nagradili burnim aplauzima, a iz benda su istakli da imaju velike planove za budućnost, u vidu koncerata i snimanja pesama za sledeći album.

U četvrtak, 3. avgusta, na istom mestu sa početkom u 21 sat, nastupiće legendarna grupa „Električni orgazam“. Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar, pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .