Naslovna // Kultura // Slava pisaca i pesnika

Slava pisaca i pesnika

 

 

Ovo je bila prilika da se klub zahvali pojedincima i organizacijama na dugogošinjoj uspešnoj saradnji. Njima su uručene zahvalnice ,,Slovo zahvalnosti“  i  ,,Đurina gramata“

Književni klub ,,Đura Jakšić“ iz Jagodine, prošlog utorka, obeležio je svoju slavu Ikona Presvete Bogorodice Trojeručice u prisustvu sveštenstva, članova i prijatelja kluba.

Ovogodišnji kolačar Žika Milojičić, kolač je predao Kristini Bigić Matić. Ovu slavu klub slavi od 2000.godine.

Ovo je bila prilika da se klub zahvali pojedincima i organizacijama na dugogošinjoj uspešnoj saradnji. Priznanje kluba ,,Slovo zahvalnosti“  uručeno je Radio Gongu, RTV Kopernikus, Neveni Krajinović i Nenadu Nikoliću i, po prvi put, novoustanovljeno priznanje ,,Đurina gramata“, za izuzetan doprinos u radu kluba, dodeljeno je Snežani Bihler, Miletu Lazareviću, Dragici Šreder i Miroslavu Srećkoviću.

          -Srećna sam i zadovoljna što smo se na ovaj veliki dan okupili u ovolikom broju da obeležimo našu slavu koja je i slava svih književnika, pesnika i svih ljudi koji vole pisanu reč. I ove godine smo tradicionalno dodelili zahvalnice svim ljudima koji su svojom nesebičnošću pomogli klubu i odvojili svoje vreme da ovaj klub napreduje. Ove godine ustanovili smo i priznanja za izuzetan doprinos ,,Đurina gramata” – rekla je predsednica Književnog kluba ,,Đura Jakšić“ Snežana Bihler.

Predsednik Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug Mile Lazarević je izjavio da se nada da će klub, koji ima izuzetne aktivnosti tokom godine, i u narednom periodu nastaviti sa dobrim radom.

Književni klub ,,Đura Jakšić“ od aprila, svakog četvrtka, u svojim prostorijama, organizuje književne večeri, promocije knjiga i izložbe, kao i eminentne književne manifestacije poput ,,Srpskog pera“.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .