Naslovna // Kultura // Tri prve nagrade za učenike jagodinske OMŠ “Vladimir Đorđević”

Tri prve nagrade za učenike jagodinske OMŠ “Vladimir Đorđević”

„Učenici su bili izuzetno dobri, uprkos jakoj konkurenciji. Jako sam ponosna njih“ rekla je Milica Nikolić, nastavnica klavira u Osnovnoj muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ u Jagodini

Učenici sa svojom nastavnicom

Učenici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Jagodini Alisa VasiljevićKruna Todorović i Konstantin Alempijević osvojili su prve tri nagrade u svojim uzrasnim kategorijama na 11. po redu festivalu „Muzičko proleće“, nedavno održanom u Smederevu.

Takmičenje je zbog epidemiološke situacije održano putem interneta. Mladi pijanisti u usponu  srećni su što su svoju Osnovnu muzičku školu „Vladimir Đorđević“, u jakoj konkurenciji, predstavili na najbolji mogući način:

-Osećaj je predivan. Zahvalila bih se svojoj učiteljici Milici zato što mi je pomagala da naučim da odsviram ovo i što me je izvela na takmičenje. Nisam imala tremu i mislim da je bilo odlično –rekla je Alisa Vasiljević, učenica prvog razreda u Osnovnoj muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“ u Jagodini.

-Moji utisci su super. Ništa ne bih mogla bez svoje nastavnice. Konkurencija je bila jaka i veoma sam zadovoljna. Vežbala sam ovde u muzičkoj školi sa nastavnicom, ali i kod kuće. Potrudila sam se i mislim da je u redu što sam osvojila nagradu, iako nisam očekivala da budem prva. Nije mi bilo naporno, jer ja uživa dok sviram klavir. Koliko god dugo vežbala, ne može da bude savršeno. Srećna sam i ponosna –rekla je Kruna Todorović, učenica drugog razreda u gorepomenutoj obrazovnoj ustanovi.

-Osećaj je lep. Kada sam čuo da sam osvojio prvu nagradu, baš sam bio srećan. Dugačko sam se spremao. Radio sam sa nastavnicom, a pomagao mi je i tata –rekao je Konstantin Alempijević, učenik trećeg razred u jagodinskoj muzičkoj školi.

Bilo je ukupno 70 takmičara među kojima su bili osnovci, srednjoškolci i studenti: kako iz Srbije, tako i okolnih zemalja. Nastavnica klavira u ovoj obrazovnoj ustanovi Milica Nikolić ponosna je na uspehe koje su ostvarili njeni učenici:

-Bili su izuzetno dobri, a i konkurencija je bila jaka. Bilo je dece kako iz Srbije, tako i iz zemalja u okruženju. Mislim da smo posao dobro odradili. Bilo je zadovoljstvo i uživanje raditi sa njima i vrlo sam ponosna na svoje đake –rekla je njihova nastavnica Milica Nikolić.

Treba spomenuti i da su učenici prvog i drugog razreda Sergej Urošević i Nikola Marković, takođe osvojili prve nagrade na takmičenju „Mladi virtuoz“ koji je organizovala Osnovna muzička škola „Petar Konjović“ u Beogradu. Oni su oduševili svojim umećem na gitari, a njihova nastavnica je Danica Slavković

Učenici i nastavnici u Vršcu: Foto OMŠ “Vladimir Đorđević” (Facebook)

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Jagodini može da se ponosi još jednim nedavno ostvarenim uspehom. Na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, učenici jagodinske muzičke škole ostvarili su zapažene rezultate. Prve nagrade osvojili su Stefan Dugalić, treći razred saksofona i Aleksa Branković, četvrti razred harmonike. Druge nagrade osvojili su Ilija Jovanović, koji je četvrti razred solo pevanja i Matija Stojanović, šesti razred gitare. U ekipnoj konkurenciji, osvojili su drugu nagradu, dok je kamernom ansamblu „Četiri musketara“ pripala treća nagrada.

KONCERT U ČAST ĐORĐA BALAŠEVIĆA

Učenici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“, u četvrtak 10. juna, sa početkom u 19 časova, na gradskom Skveru u Jagodini, održaće koncert u čast nedavno preminulog kantautora Đorđa Balaševića. Iz škole pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovom jedinstvenom muzičkom događaju, te su izrazili i nadu da će publika uživati  u onome što su učenici i nastavnici dugo pripremali.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .