Naslovna // Kultura // Velika narodna igranka i koncert Novice Negovanovića

Velika narodna igranka i koncert Novice Negovanovića

Moravcem uvek počinje velika narodna igranka u izletištu ,,Potok”, jer je Jagodina grad koji ne zaboravlja svoju isrtoriju, tradiciju i kulturu. Jedini grad u Srbiji koji ima ovakve manifestacije besplatne za posetioce tokom cele sezone


I u prošlu nedelju nije bilo slobodnog mesta na letnjoj sceni izletišta ,,Potok”, a gledaoci su uživali u pesmi doajena naše narodne muzike Novice Negovanovića.
Neka ovo bude i moj apel svim ostalim gradovima, da i oni krenu sa ovakvim manifestacijama, da se podsetimo nekih vremena koja su bila slična ovome što se događa u Jagodini. Igranke su bile po svim domovima kulture u moje vreme, a i ranije. Ljudi su igrali, družili se i bilo je to zaista lepo”, rekao je Negovanović.


Velika tradicionalna narodna igranka je u potpunosti opravdala očekivanja, brojni posetioci su razvili veliko kolo uz muziku sjajnog orkestra ,,Miloš Pavlović – Kika i škorpioni”. I ovo događanje, koje je u prošlu nedelju privuklo veliki broj posetilaca bilo je besplatno, organizator je bio Kulturni centar ,,Svetozar Marković”, a pokrovitelj Skupština grada Jagodine.
Takođe, i narednog vikenda u okviru ,,Jagodinskog kulturnog leta” bogat program. Najpre u subotu 15.jula, od 20 sati na letnjoj sceni izletišta ,,Potok” biće izvedena dečija pozorišna predstava ,,Ah ta Crvenkapa” Fuada Tabučića,a u nedelju 16.jula od 21 sat koncert će održati Goca Lazarević uz muzičku pratnju orkestra Slaviše Savića – Šodera, nakon čega će ponovo uslediti velika tradicionalna narodna igranka.

I ova dešavanja su besplatna za posetioce, koji će imati priliku da uživaju u izuzetno zanimljivim sadržajima i prelepom ambijentu izletišta ,,Potok”, pa nije ni čudo što manifestacija ,,Jagodinsko kulturno leto” privlači veliku pažnju ne samo građana Jagodine i okoline, već i građana iz svih krajeva Srbije.

Lj.V.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .