Naslovna // Kultura // Vera Matović i orkestar Joce Strižanca oduševili brojnu publiku u “Potoku”

Vera Matović i orkestar Joce Strižanca oduševili brojnu publiku u “Potoku”

Novi koncert na istom mestu u 21 sat biće održan u subotu, 5. avgusta, kada će nastupiti Miloš Radović u pratnji tamburaškog orkestra RTV Vojvodina. Koncert, kao i svi događaji na ovom mestu, biće besplatan za sve posetioce

Foto: TV Kopernikus

Koncerti izvođača narodne muzike u Izletištu „Potok“ tokom manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“ privlače veliku pažnju posetilaca. Tako je bilo i proteklog petka, kada je na velikoj sceni nadomak velelepnog veštačkog vodopada nastupila poznata estradna umetnica Vera Matović.

Ovo nije bio njen prvi nastup u Jagodini, a pre početka  koncerta, za manifestaciju i ovaj grad imala je samo reči hvale.

-Kada dođem u Jagodinu, prvo pomislim na „Potok“ i kako je ovde predivno. Predsednik Dragan Marković Palma se potrudio da večeri budu lepe, ne samo kada ja dođem, nego za svim mojim kolegama, a prvenstveno divnoj publici koja nas prati u stopu. Zato sam ja ponosna što dolazim u Jagodinu. Nisam bila odavno, nadam se da su me se uželeli. Ja sam tu sa orkestrom Joce Strižanca koji svira fenomenalno. Daćemo sve od sebe da publika bude zadovoljna. Kad god dođem ovde, toliko su svi divni. Organizatori te gledaju kao malo vode na dlanu. To je za poštovanje, ja to cenim i puno im hvala –rekla je Vera.

Foto: TV Kopernikus

Tokom nastupa, Vera je priredila odličnu atmosferu pevajući kako svoje pesme, tako i hitove svojih kolega. U tome joj je pomogao orkestar poznatog harmonikaša Joce Strižanca, koji je svakog leta nastupa na Letnjoj sceni Izletišta „Potok“.

-Odgovorno tvrdim da je ovo nešto najlepše što je moglo da se desi celoj našoj okolini, gradu Jagodini i našoj Srbiji. Ovoga nema nigde u našoj zemlji, a ovde ima ljudi iz svih gradova Pomoravskog okruga. Svaki grad bi trebalo da ima jednog Dragana Markovića Palmu i hvala njemu za ovakva dešavanja –rekao je Strižanac.

Sastavni koncerata izvođača narodne muzike u „Potoku“ su i velike narodne igranke, po čemu je ova letnja manifestacija u Srbiji i jedinstvena. Mnogobrojna publika u dva navrata neumorno je igrala kolo, a posetioci, kako oni u kolu, tako i oni na tribinama, bili su odlično raspoloženi tokom dvočasovnog muzičkog spektakla.

Sledeći koncert u Izletištu „Potok“ biće održan u subotu, 5. avgusta, sa početkom u 21 sat, kada će nastupiti Miloš Radović u pratnji tamburaškog orkestra RTV Vojvodina.

Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar, pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .