Naslovna // Kultura // “Yu grupa” oduševila Jagodince

“Yu grupa” oduševila Jagodince

Besplatan koncert na gradskom trgu održan je u sklopu manifestacije “Jagodinsko kulturno leto”, čiji je organizator Kulturni centar, a pokrovitelj Skupština grada

Foto: TV Kopernikus

 „Yu grupa“, najdugovečniji rok sastav na našim prostorima, imao je čast da otvori sezonu rok koncerata na Gradskom trgu u Jagodini ove godine, a koji se održavaju u okviru tradicionalne manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“. 

Pre samog početka koncerta koji je izazvao veliko interesovanje ljudi, iz „Yu grupe“ su istakli da im je drago što ponovo nastupaju pred jagodinskom publikom.

-Ja sam svirao još sa „Siluetama“ 1965. godine. Jagodina se od tada dosta izmenila. Svi smo rekli kako lepo izgleda grad i da je lep za život –rekao je Dragi Jelić, pevač i gitarista „YU grupe“.

-Uvek je lepo doći u mesto gde nisi bio duže vreme. Nismo bili u Jagodini sigurno 15-20 godina, a večeras će se svirati i stari i novi hitovi –rekao je Petar Jelić, takođe pevač i gitarista poznatog sastava.

Poznati muzičari dali su sve od sebe na bini, a mnogobrojna publika u kojoj je bilo posetilaca svih starosnih generacija vidno je uživala u izvođenju vanremenskih hitova kao što su: „Čudna šuma“, „Odlazim“, „Dunavom još šibaju vetrovi“ i drugim klasicima domaće rok muzike.

-Iz Paraćina sam. Koncert je fenomenalan, kao i uvek. „YU grupa“ je broj jedan –rekao je jedan posetilac.

-Mi smo iz Kragujevca došli samo zbog „YU grupe“, ali ispratićemo i „Električni orgazam“, čula sam da dolaze –rekla je jedna gospođa koja je došla sa ćerkama.

-Iz Novog Sada sam. Lep je koncert. Volim ja njih da slušam, to je muzika moje mladosti. „Čudna šuma“ mi je omiljena pesma –rekao je jedan posetilac.

Za svako izvođenje, publika je muzičare nagradila burnim aplauzima, a koncert „Yu grupe“ bio je sjajan uvod za ono što Jagodince očekuje na Gradskom trgu tokom ovog leta. Već u sredu, 19. jula, sa početkom u 21 sat, koncert će održati sastav „Sevdah rock connection“. Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar, pokrovitelj je grad Jagodina, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .