Naslovna // Kultura // Zavšen likovni konkurs jagodinske biblioteke: Stiglo 170 radova učenika iz 10 osnovnih škola

Zavšen likovni konkurs jagodinske biblioteke: Stiglo 170 radova učenika iz 10 osnovnih škola

Organizatori zadovoljni odzivom i talentom dece. Njih 15 nagrađeno je priborom za crtanje i knjigama, dok je 30 njih dobilo pohvalnice i besplatne jednogodišnje članarine

Foto: TV Kopernikus

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini i ove godine sprovela je tradicionalni likovni konkurs za učenike osnovnih škola. Kao i svake godine, organizuje se povodom Međunarodnog dana dečje književnosti, a ove godine povod je bila i stogodišnjica od rođenja Duška Radovića, jednog od naših najvećih pesnika, te je nosio naziv „Bio jednom jedan… Duško Radović“.

Na konkurs je pristiglo 170 radova učenika iz 10 jagodinskih osnovnih škola: kako iz grada, tako i iz okolnih sela. Četvoročlani žiri, koji su činili direktor jagodinske biblioteke Marko Bojić, bibliotekarke Jasna Milošević i Snežana Vulić, kao i nastavnica likovne kulture u penziji Mirjana Ivković, nisu imali nimalo lak zadatak. Trebalo je izabrati najbolje radove inspirisane pesmama Duška Radovića i nagraditi ih.

-Svi crteži su posvećeni njegovoj poeziji. Dela su rađena različitim tehnikama. Bilo je tu stripa, trodimenzionalnih crteža, mozaika i zaista se potpuno kreativno došlo do potpunog izražaja što se tiče samih radova. Bili smo na slatkim mukama. Izdvojili smo 15 nagrada. Sve su ravnopravne, a učenika je bilo od drugog do osmog razreda. Tih 15 nagrada su bile u vidu pribora za slikanje i knjiga. Imamo i 30 učenika koji su za svoje radove dobili pohvalnice i jednogodišnje besplatne članarine. To su učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „17. oktobar“. Prijatno smo iznenađeni i oduševljeni odzivom dece –rekla je bibliotekarka Snežana Vulić.

Foto: TV Kopernikus

Učenici koji su dobili nagrade u vidu knjiga i pribora za slikanje su: Lana Sretenović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u selu Duboka, Lara Sudar, Lola Milovanović i Iva Ročkomanović iz Osnovne škole „17. oktobar, Helena Nedeljković i Sara Nedeljković iz Osnovne škole „Branko Radičević“ u selu Bunar, Filip ŠorlićAndrijana Đorđević Teodora Urošević iz Osnovne škole „Goran Ostojić“, Anđela Bošković iz Osnovne škole „Ljubiša Urošević“ u Ribaru, Tara Cincarević iz Osnovne škole „Boško Đuričić“, Despot Vuksanović iz Osnovne škole „Rada Miljković“, Marija Milić iz Osnovne škole „Radislav Nikčević“ u Kolaru, Anja Krstić iz Osnovne škole „Joca Milosavljević“ u Bagrdanu i Katarina Živadinović iz Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“.

Svi prijavljeni crteži mogu se pogledati na Fejsbuk stranici Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“. Iz ove ustanove, ističu da su zadovoljni ovogodišnjim odzivom, te se nadaju da će u ovako lepom raspoloženju proteći svaki naredni konkurs koji budu realizovali.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .