Naslovna // Nedeljnik, Vesti // Jagodinski izviđači najbolji na takmičenju horova

Jagodinski izviđači najbolji na takmičenju horova

U Beogradu su u organizaciji Saveza izviđača Beograda i odreda izviđača ”Sveti Sava” u centru za kulturu i sport ”Šumice” 27.januara održani tradicionalni svetosavski susreti ”Izviđači pevaju”.

Na takmičenju izviđačkih horova učestvovalo je 350 izviđača predstavnika dvadeset odreda iz Bele Crkve, Starčeva, Jagodine, Kruševca, Kragujevca, Niša, Velike Plane, Trnovca, Lozovika i Beograda. Dvadeset sedam izviđačkih horova takmičilo se u četiri kategorije u pevanju izviđačkih pesama. U žiriju su bili Boris Bizetić i Miroljub Jovanović Miki iz Niša.

Pehar za prvo mesto u sveukupnom plasmanu kao najbrojnijem po broju takmičara osvojio je odred ”Boško Đuričić” iz Jagodine. U kategoriji mlađih brđanki zauzeli su drugo mesto, u kategoriji poletaraca prvo, četvrti u kategoriji mlađih izviđača i peti u kategoriji izviđača.

Bilans osvojenih nagrada je od 2005. do 2013. godine je 15 pehara i to: za 10 prvih mesta, 4 druga i jedno treće mesto i dve plakete Saveza izviđača Beograda, odreda ”Sveti Sava” i festivala ”Izviđači pevaju” Ninoslavu Joviću Geri.

Specijalna Plaketa uručena je načelniku odreda Ninoslavu Joviću Geri za izuzetan doprinos u kulturnim aktivnostimau izviđaštvu u svom odredu, svojoj Jagodini na regionalnim i republičkim akcijama na evropskim i svetskim manifestacijama. Zahvalnice ”Svetosavskih susreta” i odreda organizatora dodeljene su gradu Jagodina, predsedniku skupštine grada Draganu Markoviću Palmi, gradonačelniku Jagodine Ratku Stevanoviću i zameniku gradonačelnika Jagodine Snežani Vukašinović. Lokalna samouprava je obezbedila prevoz učesnika do Beograda.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .