Naslovna // Slobodno vreme // Atheist Rap, Eyot i Goatmare and the Hellspades 26. aprila u Jagodini

Atheist Rap, Eyot i Goatmare and the Hellspades 26. aprila u Jagodini

Tri solidna benda nastupiće u našem gradu poslednjeg petka u mesecu, ali ne zajedno, ni s poklapanjem, jer prvi nastupa već u podne, i to besplatno, a ostala dva u narednih trinaest sati. Evo o čemu se radi.

”STUDIRAJ I DŽEZIRAJ” – DAN OTVORENIH VRATA, u 12 h – Koncert niške postrok grupe EYOT, jednog od najperspektivnijih srpskih džez bendova, u parku Fakulteta pedagoških nauka. Džeziranje na otvorenom, promocija fakulteta, gosti iznenađenja… Neka godina velikog jubileja, 115 godina obrazovanja učitelja u Jagodini – 20 godina fakulteta, bude u znaku džeza!

A od 21.30, u klubu “Talir”, nastupaju novosadski pankeri “Atheist Rap”, kojima posebno predstavljanje nije potrebno, i pančevačko-beogradska (pred)grupa “Goatmare & the Hellspades”. Bend je nezvanično počeo sa radom krajem 2009, kada izlazi i prvi album “Demo of the dead”. Ideja je bila ukomponovanje agresivnosti i tematike horror punk-a, melodije i ritma rockabilly i doo wap muzike i morbidno-smešno-bolesnih tekstova u jednu celinu. Novi album “13 ways to Die” može se čuti na Bandcamp stranici grupe.

Goatmare and the Hellspades

Goatmare and the Hellspades

Reč-dve ipak i o Novosađanima. “Atheist Rap” osnovan je pre 24 godine, a afirmisan već debi albumom “Maori i Crni Gonzales” četiri godine kasnije. Izdali su još 4 albuma, best of, DVD live izdanje i album uz monografiju povodom 20 godina postojanja benda. Sarkastičan humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da već godinama pune klubove po regionu.

Ulaz je 400 din.

Petar Cvetković

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .