Naslovna // Slobodno vreme // Izvođači iz Srbije na glavnoj bini holandskog festivala Eurosonic!

Izvođači iz Srbije na glavnoj bini holandskog festivala Eurosonic!

Trinaest izvođača iz regiona Centralne i Istočne Evrope, od čega i izvođači iz Srbije, nastupiće na glavnoj bini festivala za promociju muzičkih talenata Eurosonic Noordeslag u januaru 2016. godine!

Ovaj istorijski uspeh za muzičku industriju iz regiona rezultat je petogodišnjeg Centralno-Istočno evropskog programa za razmenu talenata, koji je svoju završnu konferenciju održao na festivalu Exit u subotu, 11. jula. Na konferenciji su govorili predstavnici EXIT festivala, Ivan Milivojev i Vladimir Vodalov, Fruszina Szep iz Sziget festivala, kao i predstavnici festivala Eurosonic Noorderslag, Peter Smidt i Ruud Berends.

CEETEP 1

Na Eurosonic-u će prvi put biti u fokusu 13 zemalja iz Centralno-istočne Evrope, koje će imati priliku da afirmišu izvođače na ovom festivalu, koji je izrodio svetske zvezde kao što su Franc Ferdinand i Rudimental.

Zajedno sa 18 CEETEP festivala iz 13 zemalja u CEE (Centralno-Istočno evropskom) regionu i CEE medijskim partnerima, Eurosonic Noorderslag i saradnički Sziget i Exit festivali su razvili plan podsticaja za promociju CEE izvođača i repertoara u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kako na festivalima tako i u medijima.

CEETEP 2

Zaključenje projekta će obeležiti 13 izvođača iz Centralno-Istočno evropskih zemalja, koji će se naći u žiži fokusa u 2016. godini na 30. izdanju Eurosonic Noorderslag. CEE deo će organizovati: Sziget (HU/DE), EXIT (RS), Open’er Festival (PL), Pohoda (SK), Waves Bratislava (SK), Talinn Music Week (EE), Guna Zuika (Creative Industries Council at the Ministry of Culture, Latvia) (LV) and Eurosonic Noorderslag (NL).

CEETEP 3

13 zemalja u fokusu u CEE grupi su:
Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvia, Litvanija, Poljska, Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovačka, i Slovenija. Pogledajte svih 18 CEETEP festivala NA OVOM LINKU.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .