Naslovna // Slobodno vreme // “Jagodinsko kulturno leto”: Besplatan zabavni program za sve generacije ljudi

“Jagodinsko kulturno leto”: Besplatan zabavni program za sve generacije ljudi

U samom centru grada, proteklog vikenda nastupio rok bend „New deal“ iz Bora, a na sceni izletišta „Potok“, takođe pred velikim brojem ljudi, izvedena je predstava „Tužno pače“ pozorišta „Teatrić“ iz Beograda

“New deal” na sceni u Jagodini: Foto TV Kopernikus

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ održava se već 16. godinu zaredom. Svojim programom do sada nikoga nije razočarala, a tako je i bilo i proteklog vikenda kada je održan jedan rok koncert i jedna dečija predstava. U subotu 24. jula u izletištu „Potok“ izvedena je predstava „Tužno pače“ pozorišta „Teatrić“ iz Beograda, a veče kasnije, u centru grada grupa „New deal“ iz Bora održala je energični rok koncert.

MALIŠANI UŽIVALI U PREDSTAVI “TUŽNO PAČE”

Sastavni deo “Jagodinskog kulturnog leta”, pored koncerata izvođača narodne i pop-rok muzike, svake godine su i dečije predstave. One se izvode na otvorenom, na letnjoj sceni izletišta “Potok”. Prva predstava izvedena ove godine je “Tužno pače” pozorišta “Teatrić” iz Beograda. Ova pozorišna trupa ne nastupa prvi put u Jagodini – i uvek joj se rado vraća:

-Neverovatna je količina radosti zbog toga što igramo predstavu, ali i ista količina sreće što igramo baš ovde pred ovim mladim i onim malo starijim Jagodincima. Godinama ovde gostujemo i imamo fantastičnu saradnju sa Kulturnim centrom “Svetozar Marković” i gradom Jagodinom. Više puta smo ovde igrali različite predstave ovde na letnjoj sceni i uvek se ja lično obradujem zbog toga, kao i cela moja ekipa. Bila je jeziva godina za sve nas u oblasti kulture, ali idemo napred –rekao je glumac Miljan Prljeta, koji u predstavi igra dedu Patka i petlića Peleta. 

Pored njega, u predstavi igraju i Sandra Janković, koja igra tetku i učiteljicu, kao i Miroljub Turajlija, koji igra pačeta Paju. Za režiju je bila zadužena Bojana Tušup. U publici je bilo mališana različitih generacija, ali i onih starijih, koji su uživali u predstavi, posle koje su glumce nagradili gromoglasnim aplauzima.

ENERGIČAN NASTUP BENDA „NEW DEAL“ NA SKVERU

Grupa „New deal“ iz Bora oduševila je protekle nedelje 25. jula brojnu jagodinsku publiku izvođenjima svima dobro poznatih domaćih i stranih rok hitova. Ovo nije bio njihov prvi nastup u Jagodini, a kako su nam rekli – raduju se svakom dolasku u ovaj grad:

-Jedva smo čekali da ponovo stanemo na binu i da imamo tu razmenu emocija sa ljudima. To je jedna genijalna stvar. To je ono što smo čekali sve ovo vreme. Ovo je jako lep grad i uvek se lepo osećamo ovde –rekla je Aleksandra Stojanović, vokalna solistkinja.

Manifestacija “Jagodinsko kulturno leto” nastavlja se i ove sedmice. U subotu, 31. jula sa početkom u 21 čas, u izletišttu “Potok” nastupiće trio “Balkanske žice”. U nedelju, 1. avgusta, na Gradskom trgu u Jagodini, sa početkom u 21 čas, koncert će održati Dejan Cukić i “Spori ritam bend”. Oba događaja besplatna su za sve posetioce. Organizatori su Kulturni centar “Svetozar Marković” i jagodinski Sportski savez, a pokrovitelj je Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .