Naslovna // Slobodno vreme // “Kerber” i “Garavi sokak” oduševili Jagodince

“Kerber” i “Garavi sokak” oduševili Jagodince

Već u četvrtak na Gradskom trgu, 12. avgusta u 21 čas nastupiće grupa “Atomsko sklonište”, dok će na letnjoj sceni izletišta “Potok”, u subotu 14. avgusta u 21 čas biti priređen muzičko-poetski kabare “Da, to su bili dani” Borisa Pingovića i Nebojše Dugalića

Foto: TV Kopernikus

Jagodina je proteklog vikenda ponovo bila centar dobre zabave za sve generacije ljudi. Grupa “Kerber” nastupila je proteklog petka na Gradskom trgu u Jagodini, a sastav “Garavi sokak” održao je koncert protekle subote na Letnjoj sceni izletišta “Potok”.

Legendarni rok sastav „Kerber“ priredio je jagodinskoj publici proteklog petka pravi spektakl za pamćenje. Sa istom energijom, kao na početku karijere pre tačno 40 godina, muzičari su dali sve od sebe na sceni, a publika uzvratila im je horskim pevanjem vanremenskih hitova kao što su „Bolje da sam druge ljubio“ i „Ratne igre“. Frontmenu poznate grupe pauza zbog korone nije prijala, ali je pred početak koncerta istakao da mu je drago što su ponovo na sceni – a naročito u Jagodini:

-U Jagodini se osećam kao kod kuće i radujemo se kada smo ovde. Presrećan sam što sam ovde i mi smo se potrudili da nastupimo u Jagodini, zbog muzike, sviranja i puno ljudi sa kojima se ovde znamo i koje smo upoznali u proteklih 40 godina. Ovu binu jedva čekam –rekao je vidno uzbuđen Goran Šepa, frontmen grupe, poznatiji kao Gale, nekoliko minuta pred sam nastup.

Već naredne večeri, ovaj put u ambijentu izletišta “Potok” u Jagodin, nastupila je poznata novosadska grupa “Garavi sokak”. Laganim izvođenjem dobro poznatih pesama kao što su “Ko te ima taj te nema”, “Skeledžija”, “Biće bolje ako budeš tu” i drugih, “Garavi sokak” je oduševio publiku i priredio sjajnu atmosferu. Ovo je bilo njihovo jubilarno, deseto gostovanje u Jagodini, zbog čega oni nisu krili zadovoljstvo:

-Ovde se osećamo kao kod svoje kuće. Ovo je prirodna scena i sastav publike je dobar.  To je jedan svet koji mi volimo. Mi sebe doživljavamo kao bend iz naroda. Imamo ovde porodičnu publiku i to je za mene neka čast. Kad god dođem ovde, dolazim sa nekim poštovanjem kao u mesto koje je uspelo samo iz sebe da izraste –rekao je Bane Krstić, pevač i frontmen grupe. 

Organizatori “Jagodinskog kulturnog leta”, 16. po redu, su Centar za kulturu “Svetozar Marković” i Jagodinski sportski savez. Već u četvrtak na Gradskom trgu, 12. avgusta u 21 čas nastupiće grupa “Atomsko sklonište”, dok će na letnjoj sceni izletišta “Potok”, u subotu 14. avgusta, takođe u 21 čas biti priređen muzičko-poetski kabare “Da, to su bili dani” Borisa Pingovića i Nebojše Dugalića. Ulaz je, kao i za sve prethodne događaje, besplatan za sve posetioce.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .