Naslovna // Slobodno vreme // KUD iz Bugarske posetilo Jagodinu

KUD iz Bugarske posetilo Jagodinu

„Jagodina je grad koji sam ja mnogo zavolela i koji će zauvek ostati u mom srcu. Prijateljstvo sa KUD-om „Poselo“ iz Glavinaca će zauvek trajati“ rekla je Tonja Dimitrova iz bugarskog KUD-a „Montana“

Nebojša Miladinović, predsednik KUD-a “Poselo” i Tonja Dimitrova iz KUD-a “Montana” iz Bugarske

Kulturno umetničko društvo „Poselo“ iz sela Glavinci kod Jagodine već nekoliko godina uspešno sarađuje sa srodnim Udruženjem „Montana“ iz Bugarske. Oni su se sprijateljili na Međunarodnom festivalu u toj zemlji i od tada njihova saradnja je sve bolja. Tim povodom, KUD „Poselo“ je odlučilo da za novogodišnje praznike ugosti svoje prijatelje iz inostranstva, koji su izrazili oduševljenje Jagodinom kao gradom:

-To je grad koji če zauvek biti u mom srcu i koji sam ja mnogo zavolela. Ovo nije samo lepo mesto, ovde su i ljudi divni. Znam da će naše prijateljstvo zauvek trajati –rekla je Tonja Dimitrova iz KUDA „Montana“ iz Bugarske.

Nebojša Miladinović, predsednik kulturno-umetničkog društva „Poselo“ zadovoljan je, kako zbog prijateljstva sa KUD-om iz Bugarske, tako i zbog uspešne godine iza njih:

-Svaka godina za naš KUD je dobra i uvek ima prostora da bude još bolja. Nama je najdraže što su nam prijatelji iz Bugarske gosti. Sa njima sarađujemo već nekoliko godina i to prijateljstvo je za nas veliki uspeh –rekao je Miladinović.

Kulturno-umetničko društvo „Montana“ iz Bugarske ima velike planove za 2020. godinu što se tiče nastupa, a ujedno su izrazili i želju da im KUD „Poselo“ vrlo brzo uzvrati posetu.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .