Naslovna // Neomedjeni prostor, Slobodno vreme // Lake dame na putu do Barselone

Lake dame na putu do Barselone

Piše: Boško Beuk

Vozeći prema Barseloni nekih 250 km, Nacionalnim putem, izbjegavam auto-put jer vozeći se njime ne uspjevaš uživati u čarima Španske obale, gradova i sela, jedinstvenih plantaža maslina, mandarina i narandži. Ujedno se uštedi i skupa cestarina.

Ono što čini interesantnu ovu maršutu su i slobodne žene koje stoje dobrim dijelom puta sa strane nudeći svoje oskudno obučeno tijelo u svim sunčanim mjesecima u godini, pa tako i ove zimske mjesece. Kod nas ćemo ih nazvati kurvama, ovdje ih zovu puta ili prostituta.

Na svakih stotinjak do dvjesto metara možeš da sretneš prelijepe mlade djevojke, žene srednjih godina, mršave, debele, za svačiji ukus. Šetkaju po strani do pola golišave i u ovo „zimsko“ doba, ljeti tek sakriju stidne dijelove tijela, nametljivo nude, dočaravajući, magične trenutke muškaracima željnim nedostajućeg sexa.

Ljubavna seansa se odvija u automobilima u nekoj od plantaža uz Nacionalni put, u nekom skrivenom šumarku ili iza neke napuštene kuće.

Jedni će odobravati njihov rad, jedni će kuditi i suditi. I jedini i drugi će u nekakvim „normalnim“ razgovorima ocrniti ih. Čak i oni koji redovno upražnjavaju njihove usluge, omalovažit će prodaju tijela žena sa ulice, ne razmišljajući koji su ih razlozi natjerali na ovaj najstariji posao, a da neće pokušati shvatiti životnu pozadinu i uzroke odabira ovog poziva.

Ovaj put neću o razlozima bavljenja ovim poslom, samo bih uradio nekoliko interesantnih paralela upoređujući ih sa ovdašnjim „realnim“ životom bez predrasuda i osuđivanja postupaka koje čine normalni, ako neko i može biti normalan u ovo vrijeme.

Ova jadnica ili sretnica, zavisi kako se uzme, bit će automatski osuđena od moralaca ovog društva, ožigosana kao negativna osoba koja se prodaje, drogira, napija, prozvat će se štetnom za ovo društvo.

Istovremeno Srbija je zaluđena Reality programima u kojima se javno prostituišu zvijezde i zvijezdice, poznate i manje poznate ličnosti, odnosi se i na muškarce, nas nekako štiti naš muški rod, u kojima se dotične javno prostituišu ne birajući partnera, čak je poželjno promijeniti ih što više jer raste cijena popularnosti, i na kraju je to borba za desetine hiljada eura i lansirajući put ka medijskom vrhu.

Upravo te zvijezde skrnavljenog programa i zatupljujućeg obrazovanja, jer kako to drugačije nazvati nego „obrazovanjem“ naroda, odnosno ispiranjem mozga, stvara isrkivljenu sliku ljudskih vrijednosti u kojima ove pojave dobijaju svoje visokokotirajuće mjesto u društvu, a ona jadnica ili sretnica pored cesta koja je i ljepša, inteligentijna i mnoge od njih sa završenim školama i fakultetima se nazivaju kurvama i drugim pogrdnim riječima.

Interesantno je čuti mišljenje ženskog svijeta o lakim ženama pored ceste. Skoro svaka, da skoro svaka će osuditi postupak tamo neke kurve, dok će pronaći opravdanje svoje uloge ljubavnice ili kako bi narodski rekli švalerke.

Svaka od žena pored ceste ili ulice, samo želi zaraditi na način koji joj je u tom trenutku možda jedino i bio dostupan. Neke su uvučene u tu igru prljavih strasti i prodaje tijela, neke su namjerno započele svoje putešestvije tamnim stazama modernog i realnog svijeta, ali one zarađuju na pošten način nebi li prehranile svoju porodicu, zaradile novac za liječenje svojih starih roditelja. Neke su na taj način pronašle idealnu priliku da zarade za svoju budućnost. Sve ove djevojke ili žene bivaju iskorištavane od policije, zaštitnika njihove sigurnosti, od političara koji im jamče zagarantovano mjesto na ulici, od makroa koji ih tretiraju kao sredstvo za zaradu, omalovažavajući ih i vrlo često koriste silu za utjerivanje straha i poslušnosti.

Društvo kriminala i javne prostitucije koje odobravamo, kojem se divimo, je zaštićeno zakonom i protekcijom, politikom i zatvaranjem očiju pred najezdom ispirajući mozgovoskim emisijama koje nas tjeraju u sunovrat bez povratka.

Danas zauzimamo vrlo niska mjesta na IQ ljestvicama svih zemalja svijeta, sve su zemlje iz okruženja ispred Srbije, jer se zaluđujemo sa usađenom nam iskrivljenoj slici o nama samima, jer su nam članovi porodice Realty dame i sex ispred nosa.

Nije čudo što danas mlade djevojke doživljavaju sebe, uzdigunute glave i ponosa, u časnoj ulozi moderne dame koja javno nudi svoje tijelo očekujući bajkoviti život. Za to vrijeme će mnoge lake dame u cijelom svijetu, šutke i srameći se svoje uloge, pognute glave i namještenim osmijehom udovoljiti pružanje zadovoljstva nesretnom ili neshvaćenom mužu, ostavljenom momku ili nekome ko nikada nije bio izabran, na putu do Barselone, ali isto tako od Beograda preko Novog Sada do Subotice ili prema jugu do Niša.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .