Naslovna // Slobodno vreme // Miloš Radović i “Gospon tamburaši” priredili Jagodincima muzičku bajku

Miloš Radović i “Gospon tamburaši” priredili Jagodincima muzičku bajku

Ovog petka, 29. jula, na istom mestu, sa početkom u 18 sati, publika će imati priliku da prisustvuje takmičenju „Prva harmonika Srbije“. U subotu, 30. jula, takođe na sceni Izletišta „Potok“, u 21 sat, nastupiće „Duo moderato“. Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar „Svetozar Marković“, pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, a svi događaji besplatni su za sve posetioce

Foto: TV Kopernikus

Poznati operski pevač Miloš Radović i „Gospon tamburaši“ iz Novog Sada nastupili su protekle subote na letnjoj sceni Izletišta „Potok“ u Jagodini, u okviru tradicionalne, 18. po redu, manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“.

Ovo nije bio prvi koncert Radovića i tamburaša u Jagodini. Svaki njihov dosadašnji nastup izazvao je veliku pažnju javnosti, te je tako bilo i ovaj put. Poznati umetnik zbog toga nije krio svoje zadovoljstvo.

-Publika u Jagodini je predivna. Ovde nastupamo godinama, postala je tradicija i osećam se kao domaći. Ovde je takva razmena ljubavi i prelepa scena, tako da što je dobro, ne treba menjati. Biće mi čast i zadovoljstvo da se držimo, da čujemo pravu pesmu, ljubav i emociju. Kod mene je repertoar uvek nov. Biće lepih ljubavnih pesama, divne gradske muzike, malo klasike, pesama Kemala Montena, Dragana Stojnića, Lea Martina, dosta tamburaške muzike… Zaista mi je drago i mislim da će biti potpuni užitak, a i vreme nas je poslužilo –rekao je pred početak koncerta Miloš Radović.

Sa Milošem nastupa i njegov brat Aleksandar, inače pijanista, a ovaj put pratnja su im bili „Gospon tamburaši“ iz Novog Sada.

-Bar tri-četiri puta smo bili i nadam se ulepšavali večeri vašim sugrađanima. Sa nama je orkestar koji je svojevremeno pratio Đorđa Balaševića. To je neka proverena ekipa sa kojom radimo neke lepe scene. Na repertoaru će biti za svakoga ponešto i nesvakidašnje što se tiče tambuarškog dela –rekao je Aleksandar takođe pre početka nastupa.

Brojna publika uživala je jedinstvenim izvođenjima braće Radović i „Gospon tamburaša“, a svako je nagradila burnim aplauzima. Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ nastavlja se i ove sedmice. U petak, 29. jula, sa početkom u 18 sati, u Izletištu „Potok“ biće održano takmičenje „Prva harmonika Srbije“. Već naredne večeri, u subotu 30. jula, sa početkom u 21 sat, na istom mestu biće održan koncert sastava „Duo moderato“.

Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar „Svetozar Marković“, pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .