Naslovna // Slobodno vreme // Održan dečiji maskenbal u Jagodini

Održan dečiji maskenbal u Jagodini

Učestvovalo je više od 1000 mališana, kako iz pripremnih, tako i iz seoskih i gradskih predškolskih grupa. Gradom defilovale vile, princeze, vitezovi, klovnovi, superheroji…

Sunčano vreme u Jagodini u potpunosti se poklopilo sa lepim raspoloženjem mališana koje je vladalo među njima, a sve to povodom tradicionalnog maskenbala koji je održan protekle srede, a koji se organizuje svake godine u okviru obeležavanja Dečije nedelje. Deca su se danima unazad pripremala za ovu manifestaciju, te se u svim vrtićima mogla osetiti prava pozitivna atmosfera pred ovaj, za njih, veliki i veoma važan dan, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini Violeta Nikolić:

-Tradicionalni maskenbal je godinama najvažniji događaj u toku Dečije nedelje i svakako najradosniji. Ovde je sa nama danas u centru grada oko 1000 mališana. Tu su deca pripremnih i predškolskih grupa sa seoskog i gradskog područja, kao i sve starije grupe. Ostali mališani su po svojim objektima organizovali šetnje i prikazivanje svojih maski. Roditelji i vaspitači su zajedno organizovali ovaj dan, koji je radostan kako za decu, tako i za sve nas koji radimo u ovoj ustanovi –rekla je Nikolić.

Više od 1000 mališana sa osmehom na licu i u raznobojnim kostimima radosno je prodefilovalo sa svojim vaspitačima centrom Jagodine, ponosno pokazujući svoje kostime i mašući mnogobrojnim građanima koji su se okupili kako bi pozdravili ovaj njihov trenutak. Dečije graje je bilo sa svih strana, a u veseloj povorci mogli su se videti mališani odeveni poput vila, princeza, životinja, klovnova, lekara, policijaca, ali i najdražih crtanih junaka i superheroja.

Klinci i klinceze su uz zvuke svima dobro poznatih dečijih pesama radosno šetali ulicom, a roditelji, bake i deke su ih pozdravljali burnim aplauzima i svaki njihov korak beležili su kamerama svojih mobilnih telefona. Sudeći po njihovim osmesima na licu, sasvim je sigurno da će mališanima ovaj dan ostati u najlepšem mogućem sećanju.

Organizator maskenbala je Predškolska ustanova „Pionir“, a pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije je Skupština grada Jagodine.

BOGAT PROGRAM U DEČIJOJ NEDELJI

Dečija nedelja je, pored maskenbala u sredu, bila ispunjena različitim sadržajima namenjenim deci. Proteklog ponedeljka deca su upoznata sa svojim pravima po propisanoj konvenciji, dok je u utorak organizovana radionica „Moja omiljena knjiga“, koja se sastojala od razmene slikovnica među decom. U vrtićima je organizovana i poseta volontera Crvenog krsta, gde su deci promovisane humane vrednosti poput borbe za toleranciju, ravnopravnost i dobrovoljnog davanja krvi. U četvrtak je grupa iz vrtića „Pivara“ posetila Gerontološki centar, a u vrtiću „Pčelica“ volonteri Crvenog krsta deci su govorila o borbi protiv trgovine ljudima. U četvrtak i petak je u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ organizovana radionica „Narukvice prijateljstva“ za učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini. Takođe u petak, organizovana je akcija „Naša fabrika igračaka“ gde su deca sa svojim roditeljima uz pomoć prirodnih, reciklažnih i drugih materijala pravila različite predmete i igračke koje su oni kasnije međusobno razmenjivali.


Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .