Naslovna // Slobodno vreme // Održana izložba radova Vuka Kolića u Jagodini

Održana izložba radova Vuka Kolića u Jagodini

“Petica je suviše niska ocena za ono što on radi, ja bih njemu dala ocenu 10 plus” rekla je Jasmina Šumar, Vukova profesorka likovne umetnosti tokom izložbe

Talentovani ljubitelj automobila – Vuk Kolić

Izložba crteža Vuka Kolića, šesnaestogodišnjeg mladića iz Paraćina, otvorena je protekle srede u Elektrotehničko-građevinskoj školi “Nikola Tesla” u Jagodini.

Vuk je crtanjem počeo da se bavi pre osam godina. Roditelji su primetili njegov talenat i od samog početka imao je njihovu podršku. Na njegovim radovima se uglavnom nalaze različiti modeli automobila, a s obzirom na to da su crteži izuzetno precizno urađeni, mnogi ih mešaju sa fotografijama:

-Ceo svoj život okružen sam automobilima, jer se moj otac bavi njima, tako da me to najviše privlači u stvaralaštvu. Volim sportske modele, ali i oldtajmere. Takođe, volim da crtam i životinje. Bio sam pet godina na likovnoj koloniji na Grzi. Tamo je baš bilo zanimljivo za rad. Naučio sam puno tehnika koje se ne uče u školi, a koje su dosta komplikovane za rad. Voleo bih da se u budućnosti bavim nečim što je vezano za dizajn automobila –rekao je mladi umetnik.

Mnogi su oduševljeni njegovim radovima

Jasmina Šumar, profesorka likovne umetnosti u ovoj školi, istakla je da se radi o nadarenom i posvećenom momku:

-Petica je isuviše niska ocena za ovo što on radi, tako da, u rangu fakultetski obrazovanih, ja bih njemu mogla da dam ocenu 10 plus. Vuk je prvak u Srbiji na nivou Republike kada su takmičenja u likovnoj umetnosti u pitanju. To nije iznenađujuće. Srećni smo što možemo da prikažemo publici njegov talenat –rekla je profesorka.

Sastavni deo izložbe bio je i kulturno-umetnički program u kom su učestvovali njegovi vršnjaci, takođe učenici ove škole. Izložba je privukla veliku pažnju javnosti, a iz ove obrazovne institucije istakli su da imaju mnogo talentovanih učenika kada je slikarstvo u pitanju, te da će u nastupajućem periodu biti još sličnih događaja.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .