Naslovna // Slobodno vreme // Oko 500 turista stiglo “Akva vozom” u Jagodinu

Oko 500 turista stiglo “Akva vozom” u Jagodinu

Oko 500 putnika došlo u pomoravsku prestonicu kako bi obišli turističke atrakcije o kojima priča cela Srbija. Sledeći “Akva voz” u Jagodinu stiže 17. avgusta

Turistički “Akva voz” došao je i protekle subote iz Beograda na jagodinsku železničku stanicu. Ovaj put, oko 500 turista došlo je u pomoravsku prestonicu kako bi posetili znamenitosti o kojima se priča širom naše zemlje.

Otkako je “Srbija voz” uveo svake subote redovnu liniju iz Beograda ka Jagodini, interesovanje turista je svaki put sve veće. Putnicima je toplu dobrodošlicu najpre poželela Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Videćete sve ono što je poslednjih 15 godina najinteresantnije turistima i one destinacije koje su vrlo blizu jedna drugoj, po kojima je Jagodina poznata i koja je kao takva ušla na turističku mapu zbog njih. Tu su Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt “Tigar” i izletište “Potok” koje krasi divan veštački vodopad. Pored njega je letnja scena na kojoj se tokom letnje sezone odvijaju mnogi kulturni događaji. U Akva parku tokom leta možete čuti mnoge svetske jezike i zato nam tokom sezone nedostaje 500 ležajeva dnevno, a tokom koje nas poseti oko pola miliona turista. Hvala “Srbija vozu” što je prepoznao Jagodinu kao interesantnu turističku destinaciju i što svake subote ovde dolazi oko 500 turista. Kao dobar domaćin, ja ću vas pozvati da opet ovde dođete, jer dobri domaćini to tako rade. Ali, znam da ćete i bez tog poziva ponovo doći u Jagodinu. Uživajte i širite priču da je Jagodina stvarno srce Srbije –rekla je Vukašinović na kraju svog obraćanja turistima koji su njen govor pozdravili burnim aplauzima.

Putnike je posle obraćanja zamenice gradonačelnika sačekalo i nekoliko gradskih autobusa koji su ih odvezli do turističkog kompleksa, gde će po cenama nižim za 40 posto, uz pokazanu kupljenu voznu kartu, moći da uživaju u pomenutim znamenitostima. Cena povratne karte je 660, a za đake, a za studente i penzionere je 330 dinara. Za decu do sedam godina, put je besplatan.

Sledeći “Akva voz” u Jagodinu će doći ove subote, 17. avgusta, oko 11 sati.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .